Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csilievő versenyt rendeztek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. augusztus 24. 14:30
Csilievő versenyt rendeztek Gyulán
A „hardcore” kategóriában 10 másodpercig kellett rágniuk a paprikát a versenyzőknek

Csilievő versenyre hívta augusztus 19-én az Unikum Pub a csípős ízek kedvelőit. A minden szempontból erős megmérettetés egyik szervezője, Csobán Roland lapunknak elmondta: évek óta zajlik ez a kihívás a fürdővárosban, ám mindeddig házi versenyeken bizonyítottak a legelszántabb csilifogyasztók.

A versenyzők csilievés közben

Fotó: Gyulai Hírlap 

– Ezúttal az Unicum Pubbal együtt szerveztük meg a nyilvános csilievő versenyt. Kicsit csípős és extra erős kategóriákban lehetett jelentkezni, a „softcore” kategóriában öten indultak, a „hardcore” kategóriában pedig négyen – árulta el a szervező. 

A verseny ötletgazdája elmondta: az enyhébb, „softcore” kategóriában nem voltak szigorúak a szabályok, ám a „hardcore” versenyzőknek 10 másodpercig kellett rágniuk a csilit lenyelés előtt, utána pedig 30 másodpercig semmit nem lehet enni, vagy inni.

A legerősebb kategória jelentkezőinek idén a habanero orange, a maldivian heart x bhut jolokia purple, a BBG peach,  a bhut jolokia yellow, a bhut jolokia red és a 7 pot jonah x brainstrain yellow elnevezésű csiliket kellett elfogyasztaniuk a győzelemhez. 

A kezdők között Farkas Tibor, míg a haladóknál Medve Dániel nyert. A győztesek emléklapot, csilis emléktárgyakat és csípős savanyúságot vihettek haza az első nyilvános gyulai csilievő versenyről. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)