Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országosan tízmilliárd forinttal támogatják a mikro-, kis- és középvállalkozásokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. augusztus 15. 16:15
Országosan tízmilliárd forinttal támogatják a mikro-, kis- és középvállalkozásokat
Pántya Imre: a támogatási forma a hazai beruházások munkahelyteremtését szolgálja

A mikor-, kis- és középvállalkozások számára tartottak munkáltatói fórumot augusztus 15-én a Békés Megyei Kormányhivatalban. A munkahelyteremtő beruházásról és a feltételekről Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője számolt be kérdésünkre.

pántya imre

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– 2017 júliusának végén a nemzetgazdasági miniszter meghirdette a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázatot – mondta Pántya Imre. – Ez a támogatási forma a hazai beruházások munkahelyteremtését szolgálja, továbbá technológiai berendezések vagy új gépek beszerzését, és természetesen a foglalkoztatás növelését.

A főosztályvezető hozzátette, hogy a támogatás feltétele, hogy legalább két főt foglalkoztatnia kell a vállalkozásnak a beruházás befejeztéig, illetve legalább további két évig. Országosan 10 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a támogatáshoz, amely Békés megyében – mint hátrányos helyzetű térségben – munkahelyenként 2,7 millió forint vissza nem térítendő összeg is lehet.

 

dr. takács árpád

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kiemelte köszöntőjében, hogy fontos kormányzati cél ezeknek a cégeknek a támogatása, hiszen ezek alkotják a családokban működő vállalkozások 99 százalékát. A technológiai fejlesztésekkel és célzott támogatásokkal ezek a cégek biztosabban fennmaradhatnak, erősíthetnek, valamint a versenyképességük is növekszik. Mindez illeszkedik a kormányhivatal azon céljai közé, hogy kiemelten kezelje a vidékfejlesztést, az elmaradott térségek fejlesztését, a turizmust és a vendéglátást.

– A kormány idén áprilisban hozott határozatot az egyes munkaerő-piaci intézkedésekről, amelyek elsősorban a közfoglalkoztatottak munkavállalását ösztönzik – tette hozzá a kormánymegbízott.

A folytatásban Pántya Imre összegezte a jelenlévőknek a pályázat részleteit, majd a résztvevők konzultálhattak Bődi Jánossal, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnökével is. A pályázatokat a beruházás helye szerinti fővárosi, megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályaihoz augusztus 1-től szeptember 15-ig lehet benyújtani.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)