Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szikrázó összecsapás, feltámadó gyulai futball!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. augusztus 13. 10:30
Szikrázó összecsapás, feltámadó gyulai futball!
Várfürdő-Gyulai Termál FC–Szarvasi FC 2–3 (2–3)

A Megyei I.-es bajnokság első fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a Szarvasi FC együttesét látta vendégül augusztus 12-én. A Démusz Zsolt építette csapat alaposan helytállt a szikrázóra kerekedett bajnoki derbin.

megállták a helyüket

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyula: Démusz, Bogár, Nagy, Czirok, Kukla Bozsó, Fülöp (Repisky), Jimoh, Kormány (Bozó), Tövisháti és Konyecsnyi. Csere: Hamrman, Juhász, Tokaji, Kádár és Kovács. Vezetőedző: Démusz Zsolt.

A büfé tippje: A lelátó ezerarcú Cézárjának ítélete alapján a Démusz Zsolt által hadba küldött csapatnak buknia kell az előzőleg erősebbnek tűnő szarvasi együttes ellen.

A mérkőzés azonban már a kezdetektől egészen más képet mutatott. A fiatal együttes képes volt maga mögött hagyni a méhkerék elleni zakót, így hibátlan mentálissal rohamozta az ellenfél kapuját. Már ez első percben megszerezhette volna a vezetést a hazai gárda, ám ezt a gólhelyzetet sikerült túlcifráznia a gyulai játékosoknak. A továbbiakban sem csillapodtak a kedélyek, hiszen mindkét együttes teljes erejét a támadásnak szentelte. A kérdés az volt, hogy melyik védelem inog meg legelőször, és kerül hátrányba ellenfelével szemben. Az első gólt érő bizonytalanság a hazai térfélen jelentkezett, amikor a 20. percben Somogyi a védők hibáját kihasználva szerezte meg csapata vezető találatát (0–1).

A gól után sem tört meg a Démusz-csapat lendülete, aminek a 25. percben lett meg az eredménye, amikor is a rendkívül agilisan játszó Kormány egyenlített (1–1).

A szikrázó összecsapást a megérkező zápor próbálta lehűteni, ám sikertelenül, hiszen mindkét csapat tovább robogott a győzelemért. A 31. percben újra csak a szarvasi legénység szerezte meg a vezetést, amikor egy kipattanó labdát Zima lőtt óriási erővel a gyulai kapuba (1–2).

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Démusz Zsolt és Bálint Balázs tüzelte fürdővárosi fiatalok azonban ebből a „fülesből” is fel tudtak állni, amikor a 38. percben egy gyönyörű szóló után Czirok vágta labdáját a szarvasi kapuba (2–2). A kilátogató szurkolók ekkor már teljes erővel buzdították a csapatot, és egyértelmű tetszésüket fejezték ki a látottakkal kapcsolatban.

A vezető találatot azonban újra csak a vendégek találták meg, amikor a második tizenegyesgyanús szituációt már befújta a játékvezető, így büntetőhöz juttatva a Szarvasi FC alakulatát (2–3).

A sors a másik oldalon is megadta a könnyű gólszerzés lehetőségét, amikor is büntetőhöz jutott a „várvárosi” együttes, ám a tizenegyest sikerült elhibáznia a hazai alakulatnak. Az első félidő egygólos szarvasi vezetéssel zárult, ám a helyzeteket és a játék képét figyelembe véve a döntetlen igazságosabb eredmény lehetett volna.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ha az első félidőre a szikrázó jelzőt használtuk, akkor a második félidőre a tűzbe borult játéktér használható. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítés és a győzelem megszerzéséért, a vendégcsapat tagjai pedig igyekeztek minden hibáját kihasználni a gyulaiaknak. Mindkét gárda helyzetek tucatját dolgozta ki, ám újabb gólt nem sikerült szereznie egyik csapatnak sem. Ahogy fogyott az idő, úgy növelte támadásainak erejét a Démusz-csapat, így az utolsó húsz percre teljesen átvette a játék irányítását. Az utolsó tíz percben az ellenfél játékosai a játék lassításával voltak elfoglalva, ami komoly indulatokat generált a gyepen és a nézőtéren egyaránt. Ebben a periódusban a játékkal remekül együtt élő Démusz kapus is a támadást segítette, a fiatal hálóőr néha egészen a félpálya környékére kimerészkedett, hogy gyorsítsa a játékot.

 

____Eredeti-P1220975.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az összecsapás több gólt már nem hozott, így egygólos vendéggyőzelemmel zárták a csapatok az első derbit. A vendégcsapat a győzelemért járó három ponttal, a hazai együttes pedig a visszakapott futballbecsülettel lett gazdagabb. 

A Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a következő fordulóban a Békéscsaba 1912 Előre II. vendégeként lép majd pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)