Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Narrációval emelik a látássérültek színházélményét a Jókai Színházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2017. augusztus 10. 15:00
Narrációval emelik a látássérültek színházélményét a Jókai Színházban
A fösvény főszerepét Bartus Gyula színművész alakítja

Moliére klasszikus vígjátékát, A fösvényt mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház művészei augusztus 12-én, szombaton a Szarvasi Vízi Színházban. A darabot Merő Béla álmodta színpadra, a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula színművésszel a főszerepben.

bartus gyula

Fotó: A-Team/Nyári Attila

A fösvény egyszereplős komédia, jutalomjáték a címszereplő számára, hamisítatlan parádéra, sziporkázásra ad lehetőséget. Bartus Gyula is lubickol a szerepben, hitelesen kelti életre a saját koránál jóval öregebb, visszataszító vénembert.

A csaknem 400 éve keletkezett műben Moliére nem ítélkezik, csupán pontos képet rajzol arról, hogyan viselkedik az ember különböző helyzetekben. Mert persze nem rokonszenves a csupán az anyagiakat szem előtt tartó zsugori, de megvan a véleménye a talpnyaló leendő vejről, az öregedő, mindenáron házasodni vágyó lányról, a csak magával törődő, mégis cselekvésképtelen fiatalemberről, s így tovább.

„Talán az előadás élménye, a görbe tükör, az erkölcsi lecke gondolatokat is ébreszthet arról, hogy melyek az igazi értékek az életünkben, és hogy érdemes-e feláldozni személyes kapcsolatainkat, szerelmet, barátságot, szeretetet az anyagi javak, érdekek, érvényesülés érdekében” – olvasható a darabról. 

Az előadás érdekessége lesz, hogy a látássérült színházlátogatóknak Komáromi Anett színművész, képzett színházi narrátor, kommunikációsan akadálymentesíti a produkciót, hiszen a Békéscsabai Jókai Színház mellett a Magyar Teátrumi Társaságnak is fontos törekvése, hogy  mindenki számára, így a látássérülteknek is, teljes értékűvé tegye a színházi élményt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)