Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Édes élvezetek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR/SJ • MAGAZIN • 2017. augusztus 12. 13:00
Édes élvezetek Gyulán
Jetty Choco: minőség ínyenceknek

Glutén-, laktóz- és cukormentes, valamint klasszikus édességekkel, kávékülönlegességekkel, kézműves belga sörökkel, koktélokkal és minőségi borokkal várják a betérőket Gyula új cukrászdájában, a Kossuth tér 3. szám alatti Jetty Chocóban, amely kávézó és sörbár is egyben. A családi vállalkozás kisebb rendezvények, legény- és leánybúcsúk, születésnapi és névnapi partik lebonyolítását is vállalja.

kávék, sütemények, sörök és megannyi finomság

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Balogh László, a vendéglátóhely tulajdonosa lapunknak kiemelte: cukrászatuk saját csokoládé- és gluténmentes termékek készítésére alkalmas sütőüzemmel rendelkezik, ahol a klasszikus sütemények mellett laktóz-, glutén- és cukormentes desszertek, valamint kézműves csokoládék készülnek. A Jetty Choco kínálatában a jól ismert sütemények újragondolt változatai és a saját receptúra alapján készült édességek, továbbá a sós és édes aprósütemények is megtalálhatók.

A cukrászat vezetője a Jetty Choco névadója, Balogh Lászlóné, Jetty. A tulajdonos felesége hét évvel ezelőtt kapott kedvet a csokoládé- és a süteménykészítéshez, korábban az egészségügyben dolgozott férjével. Mint megtudtuk, a házaspár békéscsabai cukrászdája 2015-ben nyílt meg. A családi vállalkozásba két fiuk is besegít, egyikük, Tamás, a gyulai üzlet vezetője.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Balogh László aláhúzta: kiemelten fontos számukra, hogy termékeikhez kizárólag gondosan összeválogatott, ellenőrzött minőségű, kiváló alapanyagokat használjanak fel. Édességeik minősítetten gluténmentes belga csokoládéból készülnek. Kínálatukban több mint hatvanféle bonbon, valamint számtalanféle csokinyalóka, macskanyelv, kiskocka- és táblás csokoládé található. Húsvétkor és karácsonykor természetesen csokoládényuszi és -télapó is kapható az üzletben.

A Jetty Choco cukrászata 10–30 szeletes formatorták, valamint esküvői torták sütését, illetve tervezését is vállalja. Balogh László hangsúlyozta: cukrászaik gyakorlatilag bármilyen formatortát el tudnak készíteni a vásárlók kívánsága szerint. A tulajdonos megemlítette: a Jetty Choco kétszer is a nevezők között volt a Munkácsy-torta és a békéscsabai év tortája versenyen, és mindkétszer első helyen végzett a pályázatokon. A csokoládémanufaktúra idén sem maradt elismerés nélkül: az általuk készített macskanyelv 2017-ben elnyerte a Szakmai Elit portál Év Kiváló Terméke díját.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A tulajdonos elmondta: a Hamburger bár melletti vendéglátóhelyen a belga sörök, valamint a minőségi borok és a koktélok szerelmesei is megtalálják a számukra megfelelőt. Jelenleg 26-féle üveges, illetve 3-féle csapolt kézműves sör szerepel az itallapjukon, ami egyedülálló a megyében. Koktélokból szintén pazar a választék: több mint ötvenféle alkoholos és alkoholmentes italcsoda közül válogathatnak a betérők. A kávéimádóknak szintén érdemes betérni a cukrászdába, hiszen a térségben kizárólag itt kapható Pellini kávé.

A különleges italokat exkluzív környezetben fogyaszthatják el a vendégek. A Jetty Chocót – valamennyi korosztályra gondolva – többféle stílusban rendezték be: az épület alsó szintje a sörimádók terepe, a második emelet két termében elegáns bútorok kaptak helyet, a galériában pedig fiatalos környezetben, kávézsákokon ücsöröghetünk. Az üzletben a vízipipázásra is lehetőség nyílik, és a tervek szerint a téli időszakra egy Xboxot is beszereznek a tulajdonosok.

Balogh László kiemelte: a Jetty Choco a hét minden napján nyitva tart. Mint fogalmazott, záróra akkor van, amikor az utolsó vendég is távozott. Az üzletben bankkártyával is fizethetünk, és a Visit Gyula cardot is elfogadják. Bővebb információ a www.jettychoco.hu oldalon és az üzlet Facebook-oldalán található.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

                   

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)