Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zongorázott különbség!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. augusztus 06. 10:30
Zongorázott különbség!
Várfürdő-Gyulai Termál FC–Méhkeréki SE 1–7 (1–4)

A Magyar Kupa első fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a nagy rivális Méhkeréki SE együttesét fogadta augusztus 5-én. A szomszédvárak csatájában a bajnoki címet dédelgető méhkerékiek alaposan lelépték a fiatal „várvárosi” gárdát.

____Eredeti-P1220784.JPG

Robogott, de elhasalt a hazai csapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyula: Harman, Czirok, Nagy, Kukla, Bozsó, Fülöp, Patkás, Konyecsnyi, Bogár, Kormány és Tövisháti. Csere: Juhász, Sáss és Bozó. Vezetőedző: Démusz Zsolt.

A büfé tippje: a lelátók ezerarcú Cézárjának ítélete szerint az alaposan megfiatalított fürdővárosi együttes nem lesz képes feltartóztatni a sziklaszilárd méhkeréki csapatot.

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, hiszen rögtön az első percben védenie kellett Harman kapusnak. A fizikailag erősebb vendégjátékosok uralták a játékot, és rendre ők nyerték a párharcokat. A Démusz-csapat próbálta építgetni játékát, ám a nem sokat tartózkodhattak az ellenfél térfelén. Az első vendéggólra csak a kilencedik percig kellett várni, amikor is Sztojka talált be a gyulai kapuba (0–1). Három perccel később azonban kiegyenlített a hazai együttes, amikor Bogár labdája találta meg az utat a méhkeréki hálóba (1–1).

 

____Eredeti-P1220774.JPG

Harmannak volt dolga bőven

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A bajnoki címre és az NB III.-as visszajutásra törekvő szomszédváriak azonban győzni érkeztek a gyulai csikócsapathoz, így magasabb fokozatba kapcsoltak. Az elöl és hátul is sokat hibázó hazaiak mindenáron megpróbálták feltörni a vendégek védekezését, ám az ívelésekkel és lerohanással operáló méhkeréki támadások rendre zavart okoztak a Démusz Zsolt irányította gyulai válogatottnak.

Az erődemonstrációt végrehajtó Méhkeréki SE még hat gólt pakolt a hazai kapuba, így ők mehetnek tovább a Magyar Kupában. A Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata első tétmérkőzésén óriási pofonba szaladt bele, ám sok idő nincs a bánkódásra, hiszen augusztus 12-én a Megye I.-es bajnokság első fordulójában lép majd pályára a gyulai gárda.

 

____Eredeti-P1220779.JPG

Tovább épül a Démusz-csapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

– Ez a mérkőzés tökéletesen szolgálta a felkészülésünket a bajnokságra, most láthatták a játékosok, hogy épp hol tartunk. Sok játékosomnak ez volt élete első felnőttmérkőzése. Az első játékrészben, amíg betartottuk a taktikai utasításokat, nem nagyon talált rajtunk fogást az ellenfelünk. Labdabirtoklásnál nem mertük játszani a begyakorolt játékunkat, mindenki csak a biztonsági passzra törekedett. Sajnos a bekapott gól kissé felborította a rendet a fejekben. A második félidő már kicsit jobban nézett ki, itt már próbáltuk a mi játékunkat játszani. Azt azért el kell mondani, hogy nem egy cél vezérli a két csapatot. Míg az egyik a feljutást tűzte ki célul, és ennek megfelelően igazolt játékosokat, addig nálunk a csapatépítés a fő feladat. Mi a jövőre koncentrálunk, ennek megfelelően ez is csak egy állomás volt a csapat életében. Sok ilyen mérkőzést kellene játszanunk, hogy fel tudjuk venni ezt a ritmust. Igyekszünk a megszerzett tapasztalatokat hasznosítani a jövőben, hogy a bajnoki mérkőzésen már nagyobb fejtörést okozzunk a Méhkeréknek – mondta lapunknak Démusz Zsolt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)