Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Könyvet a szórványba!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. augusztus 02. 17:30
Könyvet a szórványba!
Internetes mozgalmat indított a gyulai református gyülekezet néhány tagja

Gyulán a református gyülekezet néhány tagja internetes mozgalmat indított, hogy a szórványban élő magyar családok magyar nyelvű könyvekhez jussanak.

Dr. Pocsay Gábor, Téglásné Müllek Timea, Szilágyi Sándor és Szőke János www.konyvetaszorvanyba.hu címmel egy honlapot hoztak létre, melyen többet is meg lehet tudni minderről. Ennek segítségével magyarországi magánszemélyek mesekönyveket és szépirodalmat szállíthatnak a szórványterületekről jelentkező családoknak. Érdeklődés mutatkozik a Kárpátalja, Dél-Erdély és a Felvidék azon apró falvaiban, melyek kívül rekedtek a tömbmagyarságon.

A Gyulai Hírlap is segítséget kíván nyújtani a gyűjtéshez: a könyvespolcunkról színvonalas meséskönyveket, mese-DVD-ket (ilyen pl. a Magyar népmesék Jankovics Marcell-féle feldolgozása is), mese-CD-ket és a szépirodalom remekeit (klasszikus költőket, prózaírókat) lehet behozni a szerkesztőségbe ajándékozás céljából. Akik pedig kirándulást terveznek a határon túlra, s vállalnák a kiszállítást, jelentkezhetnek a konyvetaszorvanyba@gmail.com címen a részletek megbeszélésére.

Néhány hete 2-300 meséskönyvet, mese-DVD-t, CD-t és szépirodalmi műveket vittünk a csángóknak. Most, augusztus 19-én pedig Dél-Erdélybe indulunk. Számítunk a gyulaiak DVD- és könyvadományaira!

Dr. Pocsay Gábor nyugdíjas orvos, református presbiter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)