Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Családsegítők tanácskoztak a fürdővárosban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. július 28. 15:00
Családsegítők tanácskoztak a fürdővárosban
A fórumon a jó gyakorlatok mellett a problémákat is megvitatták a szakemberek

Szakmai fórumon vitatták meg az aktualitásokat július 28-án a megyei család- és gyermekjóléti területen dolgozó szakemberek Gyulán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a MACSGYOE Módszertani Hálózatának megbízásából rendezett tanácskozáson az érintett intézmények megyei vezetői jelentek meg. 

A fórum résztvevőit Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A Jókai utcai család- és gyermekjóléti központban elsőként Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője kívánt eredményes tanácskozást a résztvevőknek. Kiss Szabolcs hangsúlyozta: a 2016-os év elején történt kötelező változások mindenkit kihívások elé állítottak, főként a központok vezetőit, de Gyulán viszonylag könnyen sikerült alkalmazkodni az új, összevont feladatokhoz.

A folytatásban Erdei Ibolya, a gyulai központ első embere mutatta be intézményüket. Az intézményegység vezetője lapunknak a hasonló rendezvények jelentőségét is elárulta.

– Nemrégiben egy módszertani hálózat jött létre, melynek minden megyében van egy módszertani vezetője, aki tanácsot ad a járásközpont-vezetőknek a gyermekvédelmi átalakulásokkal kapcsolatosan. Minden hónapban más megyei járásközpontban tartunk fórumot, Orosháza és Mezőkovácsháza után most Gyulára esett a választás. Az intézmény bemutatása után az úgynevezett jó gyakorlatokat ismertetjük, és megbeszéljük azt is, mi okozott nehézséget a munkánk során. Az ilyen alkalmakkor még szorosabbra fűzzük a szakmai szálakat a kollégákkal, ami a jövőbeli kihívások során mindannyiunk hasznára válhat – ismertette.

Erdei Ibolya tájékoztatójából kiderült: tavaly fontos szervezeti változások zajlottak le az intézményben. A vezető később kitért arra, hogy az új rendszerben az eddig főként családsegítéssel foglalkozó kollégák a gyermekjólét témakörébe is belecsöppentek, mellyel új feladatok is együttjártak.

Az eseményen kiderült: az iskolai szociális munkára való felkészülés kifejezetten a helyi jó gyakorlatok sorát gazdagítja, a helyi szakemberek sikeresen vették fel a pedagógusokkal a kapcsolatot. Az elmúlt időszakban minden tantestületi ülésen jelen tudtak lenni a zavartalan közös munka megalapozása érdekében. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)