Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Román rendőrök járőröznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. július 27. 10:30
Román rendőrök járőröznek Gyulán
Az Aradról érkezett rendfenntartók augusztus 21-ig teljesítenek szolgálatot a fürdővárosban

Román rendőrök is járőröznek július 24-től Gyulán. Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőségről érkezett két rendőr és az őket váltani érkező kollégáik augusztus 21-ig dolgoznak a fürdővárosban. A Gyulai Rendőrkapitányság járőreivel együtt teljesítenek szolgálatot Gyula belvárosában, valamint a vár környékén és a fürdőben, ahol a nyári időszakban élénk az idegenforgalom.

 

Forrás: Police.hu

Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a román turisták örömmel veszik, ha hazájuk rendőrei anyanyelvükön nyújtanak segítséget, adnak útbaigazítást, vagy tájékoztatják őket a magyar jogszabályokról. Emellett a közös szolgálatellátás alkalmat ad arra, hogy a két ország rendőrei kicseréljék tapasztalataikat, átadják egymásnak a határ menti területek közbiztonságával kapcsolatos ismereteiket, információikat.

Ugyanebben az időszakban Romániában is működik közös magyar–román járőrszolgálat. Békés megyéből július 24-e és augusztus 21-e között heti váltásban két-két rendőr teljesít szolgálatot Arad megyében Aradon, Kürtösön illetve Kisjenőn azért, hogy a magyar állampolgárokat segítsék.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)