Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Figyeljünk a talaj tápanyagpótlására!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. július 30. 07:00
Figyeljünk a talaj tápanyagpótlására!
Komplex és egyenletes lebomlású műtrágyával kínáljuk növényeinket
____Eredeti-gyep.jpg

Képünk illusztráció

Forrás: 7-themes.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A vizes világbajnokság eseményei közepette a kertünk vizes gondjaira is fordítsunk némi figyelmet. Fontos, hogy a másodvetések alatt a talaj, ha meg is szikkad, ne száradjon ki!   

A tavaszi fűvetések is érzékenyek a kiszáradásra, akár végzetesen is. Nem kell mindennap öntözni, de két-három naponta 1-2 mm-nyi csapadékot biztosítsunk számukra. A jó állapotban lévő növények jobban elviselik a nehéz napokat, úgy a forróságot, mint a kemény mínuszokat. Természetesen az öntözéssel a tápanyagot feloldjuk a talajban, de azok egy része le is húzódik a gyökérzóna alá, mely ezáltal nem felvehető a növényeink számára, ezért azt pótolni kell. Fontos, hogy komplex (összetett) és egyenletes lebomlású műtrágyával kínáljuk növényeinket, mert így jobb hatásfokkal érvényesülnek az alkotóelemek.

A folyamatosan leérő kajszi- és őszibarackfák zöldmetszését elkezdhetjük, akár szüretelés közben is. A koronaforma most is jól látszik, így nem lehet gond a felesleges hajtásoktól, vesszőktől, beteg részekről megszabadítani a fáinkat. Természetesen a nyesések után egy komplett hatóanyagú permetezést végezzünk el, mert nemcsak akkor kell védeni fáinkat, amikor termés van rajta, hanem akkor is, amikor az felkészül a következő termés létrehozására.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)