Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vita a Gyulai csevegőben a csevegésről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. július 19. 09:21
Vita a Gyulai csevegőben a csevegésről
A turista csevegők nem tetszenek mindenkinek

"Egy csoport gyulaiaknak, gyulaiakról." A Gyulai csevegő Facebook-csoport leírásának első mondata, de egy július 19-én kirobbant vitában megkérdőjelezték ezt az alapfelvetést, ugyanis egyre többen lépnek be a csoportba olyanok, akik nem Gyulán élnek, nem innen származnak, hanem turisták, akik általban szállásokról és látnivalókról érdeklődnek. A vélemények a témáról – ahogy mindig – megoszlanak.

 

Illusztráció: Gyulai Hírlap

"Jò reggelt mindenkinek! Egy kèrdès fogalmazòdott meg bennem. Ez a csoport tovàbbra is a helyi lakosok ügyes bajos dolgait megvitatni működik vagy Gyula egyik promóciós reklámoldala lett? Az elmúlt időszakban szinte napi szinten jönnek a turisták posztjai, hogy mit érdemes megnézni, milyen éttermek vannak stb... Szemèly szerint örülök a városunkba làtogatòknak, de van milliò weboldal, ahonnan tàjèkozòdni lehet. Mellesleg nekem eszembe nem jutna belèpni a balatonfüredi csevegőkbe (màr ha egyàltalàn van Ilyen ),ha elmegyünk pàr napra kirándulni oda, hogy mit èrdemes megnézni. Jò lenne, ha ez a csoport megtudna maradni a helyi lakosságnak ..." – szólt Medve Gábor posztja.

Kokaveczné Rostás Mónika azt válaszolta, hogy habár Szegeden él, de Gyula az otthona, gyakran ilyen távolságból is tud segítséget nyújtani egy-egy kérdésben, és Nyul Erika szerint ezzel nincs is gond, de szerinte több száz olyan tag van, akik egyszer jártak itt, esetleg éltek itt egy ideig, de ennyi és nem több.

Bimbó Lajos kollégánk némi humort csempészve a hozzászólásába azt írta, hogy nem szabad kitiltani a nem gyulaiakat, hiszen ők is megérdemlik, hogy tudják, mikor van cipővásár, esetleg azt, hogy melyik dohánybolt van nyitva. Szabó Dávid szerint ez egyenesen káros is lenne, elvégre a legjobb a helyiektől megtudni, hogy mi tesz egy várost azzá, ami.

Csak azért mert valaki nem gyulai, azért nem fogják kirakni, esetleg nem beengedni – kommentelte Gyarmathy Zsolt, a csoport egyik adminja, de hozzátette azt is, hogy a turisták kérdéseire adott válaszok gyakran csak trollkodások. Egyesek szerint a poszt azt közvetíti, hogy a gyulaiak nem örülnek a turistáknak, mások azt gondolják, hogy a város a turizmusból él nagyrészt, így mindenképpen segítenünk kell.

A vita eléggé meddőnek tűnik, közös álláspont nincs. Hogy lesz-e, az a további hozzászólásokból kiderül.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)