Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádemelés egy szeghalmi rablás miatt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. július 12. 09:00
Vádemelés egy szeghalmi rablás miatt
A Békés Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szeghalmi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves többszörösen büntetett előéletű szeghalmi férfival szemben, aki néhány hete egy 16 éves fiatalt rabolt ki.

2017. június 11. napjára virradó éjjel, éjfél után a fiatalkorú sértett az egyik szeghalmi szórakozóhelyről tartott gyalogosan haza.

Útközben találkozott a vádlottal, beszélgetni kezdtek, melynek során a vádlott magát sajnáltatva pénzt kért a 16 éves fiútól. A sértett 150-170.- forintot vett elő a ruházatából és átadta a vádlottnak, aki az összeggel nem elégedett meg, s tovább kérlelte a fiatalt, hogy adjon neki pénzt. A sértett azt válaszolta, hogy nem tud többet adni, erre a vádlott visszaadta a pénzt, hogy akkor az sem kell.

Amikor a sértett elővette a pénztárcáját, hogy a visszakapott pénzt eltegye, a vádlott meglátta, hogy abban van még pénz. Ekkor a vádlott a kerékpárját a sértett elé keresztbe ledobta és közölte, hogy „na jól van most már bekeményítek”, illetve olyan magatartást tanúsított –  a fogait vicsorgatta, a fejét tekergette, nyakát ropogtatta, testét befeszítette –, hogy a sértett nem mert ellenállni.

Az erőteljesebb testalkatú, erőszakos viselkedéséről ismert vádlottól való félelmében a sértett hagyta, hogy a vádlott a pénztárcáját a kezéből kirántsa, abból 2 darab 500.- forintos bankjegyet kivegyen, majd a tárcát visszaadva távozzon a helyszínről.

A Szeghalmi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfit rablás bűntettével vádolja. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)