Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az izraeli Malenki Theatre érkezik Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2017. július 13. 11:00
Az izraeli Malenki Theatre érkezik Gyulára
A társulat a The Bastard's Story (Lear. Bábok és emberek) című előadást mutatja be

A The Bastard's Story (Lear. Bábok és emberek) című előadást tekinthetik meg az érdeklődők július 13-án, csütörtökön 20.30-kor a várszínház kamaratermében. Az izraeli Malenki Theatre darabja egy fantázia, W. Shakespeare Lear királyának változata, amely egy idős apáról és gyermekeiről szól. Az Angol király úgy dönt, hogy a “szeretet teszt” szerint osztja szét királyságát a három lánya között. A Malenki Színház változata a Gloster család történetére fókuszál.

részlet a darabból

Forrás: gyulaivarszinhaz.hu

A történet akkor kezdődik, amikor Lear már szétosztotta a királyságát két lánya – Goneril és Regan – között. Mindeközben Edmund, Gloster grófjának törvénytelen fia visszatér száműzetéséből, hogy követelje a részét az örökségből. A gyanúsítgatások, jogtalan vádaskodások és trükkök okozta intrikák sorozata végül pusztuláshoz és bukáshoz vezet.

A Malenki Theatre 1997-ben alakult. Azóta a csoport a modern színház területén dolgozik, kombinálva a klasszikus irodalmat az újító és a vizuális művészettel. Létezése alatt a Malenki Theatre elismeréseket kapott Izraelben, és a tengerentúlon, valamint több díjat és kritikai elismerést nyert világszerte.

A darabot – amelyet magyar felirattal tekinthet meg a közönség – Michael Teplitsky rendezi, a főbb szerepekben pedig többek között Dima RossLeon Moroz és Ori Levanon lesznek láthatóak.

Az előadásra 2000 forintért válthatnak jegyet az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)