Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mozgó zongorista, metálfesztivál és Kávéházi csevej

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. június 26. 13:50
Mozgó zongorista, metálfesztivál és Kávéházi csevej
Nyári üzemmódra kapcsolt Gyula kulturális intézménye

Hosszított nyitvatartással készülnek a gyulai múzeumok a nyári szezonra. A fürdővárosi újdonságról és a belváros esti programjairól az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. két vezetője: Dombi Ildikó és Katona Katalin ügyvezetők adtak tájékoztatást június 26-án.

Katona Katalin és Dombi Ildikó 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A gyulai Rondella teraszon tartott sajtótájékoztatón kiderült: a Gyulai Nyár rendezvénysorozat a megszokottakhoz hasonlóan színes kínálattal várja a helyieket és a fürdővárosba látogatókat.

Katona Katalin ismertette: ezen a nyáron tíz műfajban csaknem 60 programmal várják a szórakozni vágyókat, melyek egy-egy tematikát követve valósulnak meg. Minden hétfőn 19 órától a Világóránál zenei esteket rendeznek, népzene, jazz és gitárzene is felcsendül a helyszínen.

Szerdánként a Harruckern teret táncosok lepik majd el, csütörtökönként pedig a Ladics-ház udvarát fényekkel, hangokkal, költészettel, zenével és képzőművészettel töltik majd meg. Mint kiderült, idén is a Rondellában lesz a legsokrétűbb a programkínálat: a pop-, rock- és jazzkoncertek mellett az első gyulai metálfesztivált is megrendezik július 20-án. Kiegészítő programokként motorkiállítás, kutyás bemutatók, családi programok és népi játszóház várja az érdeklődőket.

Az ügyvezető kiemelte: a Gyulai Végvári Napokon a tervek szerint Demjén Ferenc, Charlie és a Neoton nagykoncertjein szórakozhatnak majd a zenebarátok.

 

A rendezvénysorozatot mozgó zongorista promotálja a városban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Dombi Ildikó hangsúlyozta: a kiállítóhelyek is „nyári üzemmódra” kapcsolnak, hiszen a szervezők több napon is hosszított nyitvatartással teszik lehetővé azt, hogy az egész napos strandolást követően is bejárhassák a turisták a helyi látnivalókat. Hétfőn is nyitva lesznek a kiállítóterek, emellett  a gyulai vár 10–19 óráig, az Almásy-kastély Látogatóközpont csütörtöktől vasárnapig este 10-ig várja látogatóit idén nyáron.

Időszaki kiállítással és a tavaly népszerűvé vált Kávéházi csevej elnevezésű programsorozattal is készülnek, ahol Oszvald Marika és Alföldi Róbert is beszélgetőtárs lesz.

Fábián Tamás kommunikációs vezető hozzátette: a promóciót a városban egy mozgó zongorista segíti, aki kerekeken utazva szolgáltat majd zenét több napon át. Akik pontosabb információra vágynak a programokkal kapcsolatban, a Facebook keresőjében a #gyulainyar keresőszóval jutnak a részletes programkínálathoz, a megszokott www.gyulakult.hu weboldal információi mellett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)