Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Véget ért a diákolimpiai döntő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. június 12. 10:30
Véget ért a diákolimpiai döntő
Gyulán Székesfehérvár csapata ülhetett a trónra

Ünnepélyes keretek között zárták le a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntőjét június 11-én. A háromnapos labdarúgó-küzdelem végén Fejér megye bajnoka állhatott a dobogó legfelső fokára. 

____Eredeti-P1200688.JPG

A boldog győztesek

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A húsz csapat részvételével zajló esemény végső győztese a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium csapata lett, miután a döntőben 0–2-es eredménnyel győzték le győri ellenfelüket.

A bronzérmet a Budapest–Szolnok összecsapás volt hivatott eldönteni, amelyen gól nélküli döntetlen után 2–3 arányban győzedelmeskedett Jász-Nagykun-Szolnok megye bajnoka.

A trónra egy simának tűnő eredménnyel Székesfehérvár ülhetett fel. A csapat a győriek elleni győzelmének köszönhetően lett diákolimpiai bajnok.

A Békés megye II. név alatt futó Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola csapata az előkelő ötödik helyen „ért célba”.

Az ünnepélyes záróeseményen Kónya István, Gyula város alpolgármestere mondott köszönetet a fiatal labdarúgóknak. – Minden csapatnak kijár a dicséret, kiváltképp azért, mert küzdeni tudásból mindenki jelesre vizsgázott.

 

____Eredeti-P1200677.JPG

Díszes záróeseményen búcsúzott Gyula városa az eseménytől

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Fábián Gábor, a Pest Megyei Diáksport Szövetség szakmai alelnöke, aki egyben a versenybizottság elnöki tisztét is betöltötte, köszönetet mondott Gyula városának a példás rendezésért, dicsérettel illette a sportolókat elkísérő szülőket sportszerű magatartásukért és szurkolói kultúrájukért, valamint az edzőket példamutató munkájukért.

A gyönyörűen feldíszített dobogón büszkén álltak a csapatok, akik előtt pirotechnikai elemekkel és szerpentinesővel tisztelegtek a Baktai Ferencné vezette szervezők.

A torna végeredménye: 1. Székesfehérvár, 2. Győr, 3. Szolnok, 4. Budapest, 5. Gyula, 6. Miskolc, 7. Nagykáta, 8. Balatonfüred, 9. Kiskunhalas, 10. Dorog, 11. Békéscsaba, 12. Zalaegerszeg, 13. Mohács, 14. Debrecen, 15. Siófok, 16. Salgótarján, 17. Tarpa, 18. Szombathely, 19. Fadd, 20. Szeged város csapata.

Különdíjasok: A gólkirályi „aranycipőt” Lengyel Szabolcs érdemelte ki a Kiskunhalas együtteséből, míg a legjobb mezőnyjátékosnak járó elismerés Menyhárt Zsombort illette, aki a bajnok Székesfehérvár csapatát erősítette. A kapusok között Tóth Balázs lett a legjobb, az edzők között pedig a bajnok csapat testnevelője, Tordasi Zsolt lett a kitüntetett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)