Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Korszerű irattár létesült a Gyulai Törvényszék felújított pincéjében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. május 31. 11:05
Korszerű irattár létesült a Gyulai Törvényszék felújított pincéjében
Ezentúl gördülő polcrendszeren tárolják a fontos dokumentumokat

Befejeződött a Gyulai Törvényszék műemléki épületében a pince felújítása, amely az ingatlan állagának megóvását és a bíróságokon tárolt jelentős mennyiségű irat szakszerű, helytakarékos elhelyezését segíti – tájékoztatta lapunkat dr. Marton Erika, az intézmény sajtóreferense.

 

Fotó: Gyulai Törvényszék

A csaknem 120 éves épület számos művészettörténeti értékkel rendelkezik, és a mai napig Gyula városának egyik legpatinásabb műemlék jellegű épülete, turisztikai látványossága. A Gyulai Törvényszék ezért folyamatosan törekszik arra, hogy saját forrásból és a pályázati lehetőségek kihasználásával megfelelő források álljanak rendelkezésre a folyamatos állagmegóvási, felújítási munkálatok elvégzésére.

A Béke sugárúti monumentális épületen tavaly is dolgoztak: a tetőszerkezet felújításakor új cserépfedés és bádogozás készült, amely nem csupán esztétikai, hanem energetikai szempontból is fontos befektetés. Korszerűsítési, bővítési munkák ugyanekkor más Békés megyei bíróságokon is zajlottak, köszönhetően az Országos Bírósági Hivatal elnöke által kiírt, épületfelújítással kapcsolatos pályázatokon történt sikeres részvételnek – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A Gyulai Törvényszék pincéjének felújítása az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett Wagner Gyula Terv keretében történt meg, pályázati forrásból és több ütemben. Az 1899-ben épült palota pincéjének vízszigetelése ugyanis nem volt megfelelő, a falak és a boltozat is erősen nedvesedett. A beavatkozás során a padlót és a falakat szigetelték, az okmányok, dokumentumok tárolásához pedig egy gördülő polcrendszert alakítottak ki, az irattárolási előírásoknak megfelelően.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)