Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Május 31-ig adhatják le beszámolójukat a civil szervezetek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. május 22. 11:25
Május 31-ig adhatják le beszámolójukat a civil szervezetek
Aki elmulasztja 2015-ös beszámolójának letétbe helyezését, akár 900 ezer forint pénzbírságot is fizethet

A Gyulai Törvényszék épülete 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Május 31-ig kell eleget tenniük a civil szervezeteknek a pénzügyi beszámolójuk letétbe helyezésére vonatkozó kötelezettségüknek – hívta fel a figyelmet közleményében a Gyulai Törvényszék.

Mint írják, az elektronikus eljárásra kötelezett civil szervezeteknek a beszámolót elektronikus úton kell elküldeniük az Országos Bírósági Hivatalnak, a többi szervezet elektronikus úton és papíralapon is eleget tehet kötelezettségének. A papíralapú beszámolókat – eredetiben vagy hitelesített másolatban – az Országos Bírósági Hivatal címére (1363 Budapest, Pf. 24) kell elküldeni, illetve személyesen is le lehet adni az OBH Országos Nyilvántartási Irodájának ügyfélszolgálatán (1055 Bp., Szalay u. 16.).

A beszámolókat a jogszabályban meghatározott tartalommal, az OBH által rendszeresített nyomtatványokon kell benyújtani. Ezek 2017. április 19-ével formailag és tartalmilag is módosultak. Az OBH a már meglévő nyomtatványokat frissítette, így az egyes évekre, mint beszámolási időszakokra, más-más nyomtatvány vonatkozik – olvasható a közleményben.

A megváltozott nyomtatványok ezen a linken érhetők el.

A törvényszék arra is felhívja a figyelmet, hogy azokkal a civil szervezetekkel szemben, akik elmulasztották a 2015-ös beszámolójuk letétbe helyezését, és ezt 2017. május 31-ig nem pótolják, a bíróság akár 900 ezer forintig terjedő pénzbírságot is kiszabhat.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)