Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatból hat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. május 15. 11:30
Hatból hat
Gyulai Amazonok–Kalafa Futsal SE 8–5 (3–1)

Az NB II.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Kalafa Futsal együttesét látta vendégül május 13-án. A Molnár Zoltánné vezette gyulai csapat a hatodik győzelmére készült a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok közönsége előtt.

____Eredeti-P1180580.JPG

így Indult a gólgyártás

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulai Amazonok: Németh Viktória, Papp Laura, Perjési Rita, Fülöp Diána, Erdélyi Angéla. Csere: Pilán Tímea, Szilágyi Zsanett. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A hazai gárda szűkös kerettel vágott neki a mérkőzésnek, de így is gólgazdag derbit láthattak a kilátogatók. A vendégcsapat játékosai sziklaszilárd védekezéssel próbálták mattolni a gyulai támadásokat. A hazai együttes azonban Pilán Tímea és Erdélyi Angéla találataival már az 5. percben két góllal ellépett ellenfelétől. A vendégek a 14. percben egy bombagóllal élesztették újra reményeiket, ám Molnár Zoltánné tanítványai erre is góllal válaszoltak. A remek párharcokkal teletűzdelt összecsapás első játékrészét 3–1-es fürdővárosi vezetéssel zárták a csapatok.

A küzdelmes, ám annál tisztább játékot mutató első félidőt követően a második játékrészben keményebb párharcok alakultak ki, mindkét oldalon látszott, hogy fontos a három pont megszerzése. Pilán Tímea dupláját követően a jó formában lévő Botos Regina is duplával válaszolt, majd Pap Eszter találatával már 5–4-re zárkózott fel a tatabányai gárda. A fürdővárosi együttes lendületet váltott, így Szilágyi Zsanett megszerezte csapatának a hetedik gólt. A mérkőzés vége előtt néhány másodperccel Erdélyi Angéla belőtte negyedik találatát a mérkőzésen, de Szabó Zita szabadrúgásból még némileg korrigált az eredményen, a 8–5-ös végeredményt azonban már nem lehetett átírni.

Tekintve, hogy a gyulaiak legfőbb riválisai, a budapesti KRSE, a Skorpió Salgótarján és a HTE II. is pontokat veszített, már hat pontra nőtt az előnye a Fülöp Diána mozgatta csapatnak. A Molnár Zoltánné irányította együttes ezzel az eredménnyel közelebb került az újabb bajnoki címhez és az NB I.-es induláshoz.

Gólszerzők: Erdélyi Angéla 4, Pilán Tímea 3 és Szilágyi Zsanett.

– Nem vártuk túl jó előjelekkel a mérkőzést, de bíztam benne, hogy a rendelkezésemre álló keret meg fogja oldani a feladatot. Sok volt a hiba, és a helyzetkihasználásunk is gyenge volt, de így is elégedett lehetek, hiszen többen a tudásuk legjavát nyújtották. Rendkívül jó tavaszt tudhatunk magunk mögött, nagyon szeretnénk, ha szép eredménnyel zárnánk az idei évet is. Közel állunk a címvédéshez – mondta a mérkőzés után elégedetten Molnár Zoltánné vezetőedző.

GYULAI HÍRLAP • 2017. május 15. 11:30
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)