Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Építőipari Nívódíjat kapott a Kisdelta árvízi szükségtározó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. május 11. 16:30
Építőipari Nívódíjat kapott a Kisdelta árvízi szükségtározó
Az elismerés emlékére táblát állítottak a létesítmény falán

2016 decemberében hirdette ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége az Év Építőipari Nívódíjait. A környezetvédelmi és vízügyi létesítmény kategóriában a Kisdelta árvízi szükségtározó kapta meg a neves elismerést, amelynek emlékére táblát avattak fel május 11-én, a komplexum oldalán. Az ünnepélyes átadó a méhkeréki Nyisztor György Hagyományőrző Néptánc Egyesület előadásával kezdődött, majd Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

 A szükségtározónál Bak Sándor, a KÖVIZIG igazgatója mondott köszöntőt 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– Másfél évvel azt követően állunk itt újra, hogy a szükségtározó korszerűsítési beruházását átadtuk – mondta Bak Sándor. – Most azért hívtuk össze ezt az ünnepséget, mert a rekonstrukciós beruházás Építőipari Nívódíjat kapott. A mai nap nem elsősorban a beruházó és az üzemeltető, hanem sokkal inkább a mű megvalósításában közreműködők ünnepe. A díjat még 1999-ben alapították, a kiemelkedő műszaki színvonalon megvalósított létesítmények pályázat útján történő szakmai elismerésére.

Dr. Kovács József, Békés megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője köszönetet mondott a díj odaítélőinek, valamint mindenkinek, aki valamilyen formában részese a sikernek. Beszédében azt mondta, a létesítmény, amely nívódíjat kapott, 29 település árvízvédelmét látja el. Kiemelte, ha megkérdezzük az embereket, melyek a legfontosabb értékek az életben, akkor valószínűleg mindenkinél az elsők között szerepel a személyes biztonság érzése, a nemrég elismert szükségtározó pedig rengeteg ember számára adja meg ezt az érzetet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Gyula város önkormányzata nevében Alt Norbert alpolgármester mondott köszöntőt, amelyben kifejtette, hogy az ünnepség előtt a helyi történelemről olvasott, ez pedig számos tanulsággal szolgál. Az 1800-as évek a nagy folyószabályozások kora volt. Nemcsak a Körösök vidékén, de országszerte is több száz kilométeres gátrendszert húztak fel, mindezt puszta kézzel tették a dolgozók: erre manapság már nem lennénk képesek, de így is rendkívül büszke arra, hogy a gátépítés hagyományát azóta is magas szinten művelik hazánkban.

Dr. Kiss Jenő, a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatának elnöke kifejtette, kivitelező tevékenysége során több mint 15 évet dolgozott a vízügy területén, így kellemes emlékeket ébreszt benne az ünnepség. Kiemelte, a projekten dolgozók mindegyike remek munkát végzett.

A folytatásban Bálint Péter, a bíráló bizottság elnöke adott át tanúsítványokat az alvállalkozóknak, majd Kocsi Mihálytól, a kivitelező konzorcium ügyvezető igazgatójától vettek át emlékplaketteket a dolgozók. Az avatás az emléktábla ünnepélyes leleplezésével ért véget.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)