Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Implomos sikerek az Iskolagyümölcs programban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. május 08. 11:30
Implomos sikerek az Iskolagyümölcs programban
Hírek a Gyulai Implom József Általános Iskolából

Harmadik helyezést ért el a Gyulai Implom József Általános Iskola 1. c osztálya az Iskolagyümölcs programban. Az intézmény évekkel ezelőtt csatlakozott az országos projekthez, melynek a célja, hogy a gyermekek mindennap egyenek egy gyümölcsöt.

 az 1. c osztály minden pályaművét értékelték a zsűritagok

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola

Gyulára a kiskőrösi Vega-ház szállítja a termékeket. Ők hozták létre a Garden sulit, ahol Garden Gizivel és Garden Gusztival különféle ismereteket szerezhetnek a tanulók, és játszhatnak is. Minden tanévben kiírnak gyermekeknek szóló pályázatokat, amelyre egész évben várják a pályamunkákat. Idén négy pályázati kiírás jelent meg.

Az Implom iskola 1. c osztálya, illetve osztályfőnökeik és segítőik, Árkusné Megyeri Veronika és Ökrös Márta mind a négy pályázatra beneveztek. Az elsőnél a tanulóknak egészséggel kapcsolatos témákról kellett képeket gyűjteniük, majd egy montázst kellett összeállítaniuk. A gyerekek nagy szorgalommal gyűjtögettek, így egy nagyon szép tablót készítettek el.

A második pályázat egy fotóprojekt volt. Ennek keretében le kellett fényképezni, ahogy az osztály tanulói Garden Gizivel és Garden Gusztival sportolnak, mozognak. A gyerekek elkészítettek a két figura bábját, azzal mentek ki a gyulai várhoz tornázni. Miután elkészült a fotóalbum, ezt is elküldték.

 

 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola

A harmadik feladat egy egészséges életmódról szóló rap elkészítése, megtanulása, felvétele és feltöltése volt. Az implomos tanulók nagyon mókás osztálydalt készítettek, melynek videója szintén elnyerte a zsűri tetszését.

A gyerekek nagy izgalommal várták a negyedik feladatot. Ennek keretében borsómagot ültettek, és annak fejlődését, növekedését figyelték, vizsgálták heteken át. A növekedésről két-három naponta fotót kellett beküldeniük. Nagyon boldogok voltak, hogy minden kis magból végül kicsi borsócska lett.

Sok-sok munkával járt a négy pályamű elkészítése, de nagyon sok élményt, tapasztalatot, örömet okozott a gyerekeknek. Akkor volt csak igazán nagy az öröm, amikor az iskolába egy hatalmas csomagot hozott a gyümölcsös autó. A küldeményben rengeteg játék volt: labdák, ugrálókötelek, frizbik, aszfaltkréták, tollaslabda-felszerelések. Ezeket az osztály kapta, mert a rap- és a fotópályázaton országos 3. helyezést ért el. Ezenkívül minden résztvevő kapott személyre szóló oklevelet és kulcstartót. A tanulók jövőre is szeretnének részt venni hasonló pályázaton.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)