Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arany minősítéssel ismerték el az Implom iskola kórusait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2017. május 05. 14:15
Arany minősítéssel ismerték el az Implom iskola kórusait
A gyulai énekkarok elismerő oklevelet is kaptak az Éneklő Ifjúság kórusminősítő hangversenyen

Az Implom kórus 

Forrás: Csabagyöngye Kulturális Központ 

Arany minősítést és elismerő oklevelet kapott a Gyulai Implom József Általános Iskola mindkét énekkara a május 3-án Békéscsabán megrendezett Éneklő Ifjúság kórusminősítő hangversenyen.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által életre hívott rendezvényen általános és középiskolai kórusok mutatkozhatnak be az országos kvalifikációs rendszer előírásai szerint.

Garami Veronika, a fürdővárosi énekkarok vezetője lapunknak elmondta: az ifjúsági kórustalálkozón idén kilenc énekkar vett részt, Gyulán kívül Békéscsabáról, Szarvasról, Orosházáról és Csorvásról érkeztek csoportok a Csabagyöngye Kulturális Központba.

 

____Eredeti-18278681_1362775083777072_56972661_o.jpg

Garami Veronika, a gyulai kórusok vezetője 

Forrás: Csabagyöngye Kulturális Központ 

A pedagógus kiemelte: az általános iskolai énekkarok közül csak a 46 tagú Implom kórust és a 16 fős Kränzlein énekegyüttest ismerte el a zsűri arany minősítéssel. Előbbit az igényes műsor-összeállításért, utóbbit a magyar és német népzenei hagyományok stílusos megjelenítéséért elismerő oklevéllel is jutalmazták.

Mint megtudtuk, az Implom kórus népdalfeldolgozásokat énekelt, a csoportot az iskola volt diákja, Szilágyi Hanna kísérte zongorán. A Kränzlein énekegyüttes egy mezőségi népdalcsokrot, valamint magyarországi német népdalokat adott elő.

Az ítészek – Jámbor Zsolt, Dohány Gabriella és Almainé Szabó Gabriella – nemcsak a gyulaiak tiszta intonációját, hanem vezetőjük szakmai munkáját, felkészültségét is megdicsérték értékelésükben.

 

KRÄNZLEIN ÉNEKEGYÜTTES

Forrás: Csabagyöngye Kulturális Központ 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)