Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kevés napsütés, sok eső várható kedden

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. április 10. 17:45
Kevés napsütés, sok eső várható kedden
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Hétfőn alapvetőn napos időnk volt, legfeljebb estefelé a Nyugat-Dunántúlon lehet egy-egy zápor, kis valószínűséggel zivatar. Éjszaka azonban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, kedden csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan, napközben főként délen és keleten várható eső, zápor.

Éjszaka, valamint kedd délelőtt délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Hajnaltól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, napközben a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 20 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

A kontinens legnagyobb részén az ilyenkor megszokottnál több fokkal enyhébb az idő. A Skandináv-félsziget északi harmadán és északkeleten, az Ural előterében mérnek csupán 5 fokot, illetve legészakabbra 0 fok alatti maximum-hőmérsékletet. Több helyen ugyanakker már inkább a nyarat idézi az időjárás; vasárnap Franciaország nyugati felén, a Pireneusi-félszigeten 25 és 30 fok közé melegedett a levegő, de Dél-Angliában, a Germán-alföldön, az Alpok országaiban és a mediterrán térségben is meghaladta a 20 fokot a csúcsérték.

Jelentősebb csapadék Norvégiában van, Európa déli felén többnyire a napsütésé a főszerep.

A Kárpát-medence időjárásában kedd estig áll be változás. Térségünket hidegfront éri el, erősen megnövekszik a felhőzet, eső, zápor is valószínű.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)