Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Akár öt évre is rács mögé kerülhet halálos közúti baleset okozása miatt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. április 05. 09:30
Akár öt évre is rács mögé kerülhet halálos közúti baleset okozása miatt
A Békés Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Békéscsaba külterületén közúti balesetet okozott, amelynek következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A tényállás szerint a 80 éves békéscsabai férfi 2016. július 2-án az éjszakai órákban Békéscsaba felől Csabaszabadi irányába közlekedett személygépkocsijával, amelynek ablakai és visszapillantó tükre rendkívül porosak voltak.

A férfi haladása közben egy bekötőútra balra, nagy ívben kanyarodott, azonban ezt megelőzően a KRESZ szabályát megszegve nem győződött meg arról, hogy gépkocsijának előzését nem kezdte-e meg másik jármű. Ennek következtében kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget, és összeütközött az őt előző, 21 éves sértett által vezetett motorral. A baleset következtében a fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a terheltet halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ezen bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a Békéscsabai Járásbírósághoz megküldött vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetésre és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)