Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán vásárolhatjuk meg a húsvéti sonkákat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. március 10. 06:49 • Frissítve: 2017. március 10. 10:50
A Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán vásárolhatjuk meg a húsvéti sonkákat
Az eseményt idén március 31. és április 2. között rendezik meg a várkertben

Idén március 31-e és április 2-a között rendezik meg a gyulai hústermékek első számú rendezvényét, a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát. A helyi húsok bemutatásában természetesen idén sem merül ki a programkínálat, a szervezők ebben az évben is vásárral, sonkasaccolással, kézműveskedéssel és koncertekkel várják a látogatókat.

____Eredeti-alap__2_.jpg

Komoróczki Aliz, dr. Görgényi Ernő és Bordás Tibor

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az esemény sajtótájékoztatójára március 9-én került sor, ahol dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte: az esemény egy turisztikai jelentőséggel bíró gasztronómiai rendezvény, mely minden alkalommal az év első nagy rendezvénye a fürdővárosban.

– Jól időzített és jól kitalált rendezvényről van szó, a gasztronómiai tematika és a naptárbeli elhelyezkedés kitűnő összhangban van egymással, hiszen épp a húsvét előtti időszakban kínál lehetőséget a vendégeknek arra, hogy kellő választék birtokában be tudják szerezni a húsvétra való sonkákat – emelte ki dr. Görgényi Ernő.

A polgármester hozzátette: a jelenlegi szervezőkkel ötéves együttműködést kötött az önkormányzat, így annak értelmében garantálja, hogy az együttműködés időszakában évente legalább 2 millió forinttal támogatja az eseményt.

Komoróczki Aliz, városi TDM menedzser lapunknak kiemelte: fontosak a hasonló események, hiszen azok segítségével egy időre még nagyobb fókuszba kerülhetnek a helyi termékek, amik ezen a fesztiválon a helyi húsok mellett mézzel, pálinkával, sörrel és bonbonnal is kiegészülnek.

– Garantált programjaink gasztrokínálatában megtalálható a gyulai kolbászkóstoló is, melyet a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének közreműködésével valósítunk meg, illetve a gyulai pálinkakóstoló, melyet a Gyulai Pálinkamanufaktúra segítségével valósítunk meg hétről hétre – fejtette ki. 

– A városmárkát jelentősen erősítő gasztronómiai kínálatunk bemutatásán túl a fesztivál jelentősen hozzájárul az előszezoni hétvége vendégforgalmának növeléséhez. A rendezvény nem csupán helyből és a térségből, hanem belföldről és a szomszédos Romániából is vendégeket vonz Gyulára – tette hozzá. 

Bordás Tibor szervező a program részleteit ismertette. Tájékoztatójából kiderült, hogy az eseménnyel egy időben az I. Viharsarki Kolbászbajnokságot is megrendezik, mely a tervek szerint a szárazkolbászok, sonkák és füstölt termékek nemzetközi versenye lesz. A kihívás győztesei az Év Kolbászkészítő Mestere és a Sonkakirálycímet nyerik majd el.

Az eseményen napközben disznóvágás-bemutatóval várják a látogatókat, de sonkaszobrászaton, sonksaccoláson és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek az érdeklődők. Esténként pedig olyan zenei kiválóságokkal találkozhatunk majd, mint a Muzsika TV sztárjai, a nagy sikerű Dirty Slippers együttes, a Republic, vagy az Ismerős Arcok zenekar.

A program és a versenykiírás részleteiről a www.sodarmustra.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)