Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek az élettársát és egy kórházi ápolót megtámadó békéscsabai férfi ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. február 23. 12:39
Vádat emeltek az élettársát és egy kórházi ápolót megtámadó békéscsabai férfi ellen
A Békés Megyei Főügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta

Közfeladatot ellátó személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak és életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat, és indítványozott börtönbüntetést a Békés Megyei Főügyészség egy 23 éves békéscsabai férfival szemben – tájékoztatta lapunkat február 23-án a megyei főügyész.

Veress Gabriella közleményből kiderül, az alkoholfüggő és pszichoaktív szereket használó férfi 2016. május 27-én este nagy mennyiségű vörösbort ivott, amitől eszméletlen állapotba került. Az utcáról szállították a békéscsabai kórházba, ahonnan később távozni akart, ezt azonban az őt ellátó ápoló, orvosi utasításra, nem engedte neki. A férfi szidalmazni kezdte a sértettet, majd rátámadt a kórház egyik kezelőjében talált oxigénpalackkal. Az ápoló a földre vitte, és elvette tőle az oxigénpalackot.

A férfi másnap – szintén gyógyszerek hatása alatt, ittas állapotban – otthonában vitába keveredett élettársával, akit tízszer megszúrt kilenc centiméteres pengehosszúságú bicskájával. A nőt hasüregén érte az egyik szúrás, amitől életveszélyes sérülést szenvedett. A férfi egy másik késsel saját hasfalán és mellkasán is sebeket ejtett, majd a sértett hívására kiérkező rendőrök jelenlétében ki akart ugrani a negyedik emeleti lakás ablakán. Ezt az egyenruhások megakadályozták.

A Békés Megyei Főügyészség a büntetett előéletű vádlottra végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik – áll a közleményben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)