Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Farsangoltak a „Lila” iskola alsósai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. február 16. 17:30
Farsangoltak a „Lila” iskola alsósai
Hercegnők, sellők, harcosok, vámpírok, gésák és üdítőitalok is felvonultak az iskola tornatermében
____Eredeti-alap__2_.jpg

Farsang az 5. számú általános iskolában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Már 1979 óta, vagyis az iskola fennállása óta évről évre megrendezik a „lila” diákélet egyik legvidámabb eseményét, a farsangi ünnepséget. Rendszerint a tornaterem a helyszíne, idén február 16-án sem volt ez másként az 5. sz. általános iskolában.

A programot mindig kétnaposra tervezik, így minden évben külön ünnepelnek az alsó és a felső tagozatosok. Csütörtökön délután elsőként az apróságok vették birtokba a tornatermet, akik a másodikos évfolyam pingvintánca után egyenként vonultak a nagyközönség elé.

A szülőkből álló publikumot nem mindennapi látvány fogadta ezen a napon. A hercegnők, sellők, harcosok és vámpírok mellett bizony gésák, üdítőitalok, de még ragasztójelmez is felbukkant a karneváli sorok között.

 

____Eredeti-IMG_2649.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Szabadosné Bécsi Katalin, a tagintézmény vezetője lapunkkal is megosztotta a vidám délután részleteit. – Ez alkalommal 160 tanulót várunk, akiket szüleik, nagyszüleik, testvéreik is elkísérnek. Emellett a németvárosi, a törökzugi és a Béke sugárúti óvodák nagycsoportosait is vendégül látjuk, és kis ajándékokkal kedveskedünk nekik. Mindig a 2. évfolyam adja a műsort, ezúttal a déli féltekén élő pingvinekről szól a produkció. Felkészítők Albertiné Galbács Andrea és Fábián Istvánné osztályfőnökök, valamint Molnárné Vigh Edit és Zsidó Ágnes tanítók voltak – részletezte az intézményvezető.

Azt is megtudtuk, hogy a felső tagozat rendezvényét február 17-én, pénteken délután tartják meg a tornateremben. Itt elsősorban egy hatalmas jelmezversenyre várják majd a nagyobbakat zsűrivel és a legjobbaknak szánt jutalmakkal. Az egyes osztályok csoportos produkciókkal lépnek fel, melyre a szülőket is meghívta az intézmény kollektívája.

A kicsik farsangi délutánja zsúrral, a nagyoké diszkóval zárul a „Lila” iskolában.  

GYULAI HÍRLAP • 2017. február 16. 19:20
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)