Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyi tánc, ének és vers várta az 1. Számú Idősek Klubjának látogatóit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2016. december 15. 07:00
Karácsonyi tánc, ének és vers várta az 1. Számú Idősek Klubjának látogatóit
A Dürer iskola tanulói műsorral kedveskedtek a nyugdíjasoknak
Karácsonyi ünnepséget tartott az 1. Számú Idősek Klubja december 14-én. A klub tagjait sütemények várták a feldíszített fenyőfa mellett megterített asztalon, a Németvárosi Óvoda gyermekei és a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola tanulói pedig karácsonyi dalokkal és tánccal kedveskedtek az időseknek.

a Gyulai dürer albert általános iskola tanulóinak műsora

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az időseinkkel együtt készültünk erre a karácsonyi ünnepségre – mondta Tokárné Misák Zsuzsanna klubvezető-helyettes. – Együtt díszítettük a klubot és a fenyőfát, valamint közösen sütöttünk mézeskalácsot, amelyekkel megháláljuk az óvodásoknak és iskolásoknak, hogy eljönnek hozzánk szerepelni. 

Elsőként dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte a megjelent klubtagokat Márai Sándor szavaival, miszerint „Karácsonykor az ember, mindig hisz egy kissé a csodában.” Elmondása szerint a csoda pillanatai a karácsonyi ünnepek alatt nemcsak a varázslatot jelenti, hanem azokat az emberi történeteket is, amelyek mindenkit meg tudnak érinteni. A polgármester Fekete István Roráté című történetét idézte fel, majd a Gyulai Vendéglátás és Idegenforgalom Története című könyvvel ajándékozta meg a megjelenteket.

Tokai Andrea intézményvezető-helyettes kifejtette, hogy a karácsonyi hangulat megváltoztatja a város utcáit, ilyenkor pedig az emberek is megváltoznak, hiszen mindenki visszatér azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapokban elhalványulnak.

Az óvodások műsorokban karácsonyi mondókákat és dalokat adtak elő, majd következett egy szintén ünnepi vers a klub egyik tagjától. A Dürer iskola nebulói a Télapó manóinak beöltözve táncoltak és énekeltek, majd zárásképpen következett a dolgozók előadása.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)