Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legjobb angolosok versenyeztek a Dürer iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. december 14. 18:35
A legjobb angolosok versenyeztek a Dürer iskolában
Idén Kanadát állították a kulturális vetélkedő középpontjába a szervezők
A helyi általános iskolák angolt tanuló diákjai csaptak össze december 14-én délután a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola egyik emeleti tantermében. Ekkorra szervezték ugyanis a minden évben megrendezett angol nyelvű városi kulturális vetélkedőt, aminek ötletgazdája Nagy Emese, az iskola angol–magyar szakos tanára.
____Eredeti-alap.jpg

angol nyelvű vetélkedő a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

–  Egy új nyelv megtanulásával új emberré lehet válni, hiszen gondoljunk csak bele abba, hogy egy idegen nyelv megtanulása nemcsak arról szól, hogy idegen szavakat tanulunk ugyanazzal a jelentéssel, hanem hogy megtanulunk egy új módon gondolkodni – ezzel az idézettel köszöntötte Zámori Ida, az intézmény igazgatója a megjelent diákokat az esemény kezdetekor, majd sok sikert kívánt nekik.

A köszöntő után a szervezőtől megtudtuk: a versenyt hagyományteremtő céllal indították  útjára az ötletgazdák 2006-ban. A rendezvény minden évben egy-egy angol nyelvű országot céloz meg, és annak történelmét, földrajzát, nevezetességeit, állatvilágát, kultúráját, ünnepi szokásait és zenei kultúráját tárja fel városunk tanulóinak segítségével.

A hetedikesek számára kitalált megmérettetés annak idején az Amerikai Egyesült Államokkal kezdődött, majd azt követte a sorban Kanada, Ausztrália, Írország, Skócia, Wales és Anglia. Ebben az évben már tizenegyedik alkalommal adott otthont a Dürer iskola a vetélkedőnek, melynek aktuális témája Kanada volt. 

A feladatok között olyan izgalmas kihívások is akadtak, mint a kanadai énekesek felismerése, a kanadai ünnepek főbb jellemzőinek és időpontjainak kitalálása vagy a kanadai provinciák bejelölése vaktérképen. 

Az esemény végén a szervezők megvendégelték a fiatalokat, akik közül néhányan lapunknak elárulták: főként az internet segítségével készültek a nagy napra, ahol a helyi ételeket, színészeket és az ország egyéb jellegzetességeit is tanulmányozták. 

A szervezők hitvallása szerint a versennyel töltött délután minden évben a játékosság és a jó hangulat jegyében telik, ezáltal a gyerekek észrevétlenül jutnak olyan tudás, olyan értékek birtokába, amelyek nem kapcsolódik szorosan a tananyaghoz, mégis nagyon fontos információkat adnak számukra az országról, melynek nyelvét tanulják. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)