Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Görgényi Ernő: Simonka határolódjon el a gyulaiak sértegetésére buzdító dokumentumtól

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. december 11. 13:40
Görgényi Ernő: Simonka határolódjon el a gyulaiak sértegetésére buzdító dokumentumtól
A fürdővárosi polgármester felszólította a képviselőt, hogy távolítsa el közösségi oldaláról a sértő bejegyzéseket

Görgényi Ernő gyulai polgármester vasárnapi sajtótájékoztatóján arra kérte Simonka György fideszes országgyűlési képviselőt, hogy határolódjon el az interneten terjedő, „Hírlevél – Facebook kommunikáció” című dokumentum azon tanácsaitól, amelyek a gyulai emberek sértegetésére és a megye egyes települései elleni gyűlöletkeltésre buzdítanak. A fideszes városvezető egyúttal felszólította a képviselőt, hogy távolítsa el közösségi oldaláról a Gyulát és a megye más településeit sértő bejegyzéseket, kommenteket.

____Eredeti-DSCN9612.jpg

Alt Norbert (balról), Görgényi Ernő és Kónya István 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Görgényi Ernő az előzményeket ismertetve elmondta: szombaton bejárta a magyar sajtót az az interneten terjedő dokumentum, amely arra buzdít, hogy Simonka Györgyöt kommentekben védjék meg Facebook-oldalán „egy olyan üggyel szemben, amelyben költségvetési csalás bűntettével hozzák összefüggésbe”.

A polgármester szerint helyes, ha valaki mellett kiállnak a támogatói, ennél azonban többről van szó, hiszen – mint mondta – ismeretlenek arra biztatják Simonka György híveit, hogy „a gyulai embereket sértegessék, gyalázzák, és őket okolják Dél-Békés eddigi kudarcai és a Simonkával összefüggésbe hozott nyomozás miatt”.

„A leghatározottabban visszautasítok minden olyan törekvést, amely egyes dél-békési politikusok részéről arra irányul, hogy Gyula városából, illetve Békés megye más településeiből ellenségképet formáljanak, és más települést vagy településeket okoljanak politikai kudarcaikért” – fogalmazott a városvezető.

Hozzátette: élesen elutasít minden olyan törekvést, amely „egyes dél-békési politikusok részéről arra irányul, hogy ellenségeskedést szítsanak Békés megyében, és gyűlöletet keltsenek más települések, térségek és az ott élő emberek ellen”.

Görgényi Ernő azt kérte az országgyűlési képviselőtől, hogy határolódjon el a rá hivatkozó dokumentum gyűlöletkeltésre buzdító tanácsaitól és mindazoktól, akiknek „a gyalázatos irományhoz közük van”. A polgármester azt is kérte Simonka Györgytől, hogy nyilvánosan jelentse ki, mélységesen elítéli a hírlevélben foglalt módszereket és az abban javasolt kommunikációs paneleket. Hozzáfűzte: „aki valóban ártatlan, az nem fogadhat el ilyen alávaló módszereket”.

A városvezető egyúttal felszólította Simonka Györgyöt, hogy távolítsa el közösségi oldaláról a fürdővárosra, illetve a gyulaiakra és a megye más településeire vonatkozó sértő bejegyzéseket.

„Őszintén remélem, hogy Simonka Györgynek nincs köze a Békés megyei emberek között gyűlöletet és ellenségeskedést szító felhíváshoz, bár azok a kommentek, amelyek ténylegesen megjelentek a közösségi oldalán, és amiket nem távolított el a mai napig sem, kísértetiesen hasonlítanak a hírlevélben javasolt gyűlöletkeltő kommunikciós panelekre” – jelentette ki.

Alt Norbert alpolgármester, a gyulai Fidesz elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, először azt hitte, hogy tréfáról van szó. Mint mondta, az ötödik ciklusát tölti a Fidesz helyi csoportjában, de pályafutása alatt hasonló stílusú, egy egész település lakosságát nyíltan és alávaló módon megbélyegző „irománnyal” nemhogy fideszes, de ellenzéki oldalról sem találkozott. Példaként említette, hogy a fürdőváros lakóit férgeknek nevezik.  

Kifejtette: nemcsak Fidesz-elnökként, de gyulaiként is mélységesen felháborítja a dokumentumban foglalt „instrukcióáradat”. „Ha ezt valóban fideszesek csinálták fideszesek ellen, egy település teljes lakossága ellen, az valamennyiünkre nézve, akik ezt a pártot képviseljük, szégyen, hiszen az, amit képviselünk, egymás értékeinek a tisztelete, a polgári értékrend, ettől mélységesen messze áll” – tette hozzá.

Kónya István alpolgármester, a Békés megyei közgyűlési fideszes képviselője Szegedi Balázst, a megyei önkormányzati szintén fideszes képviselőjét, Simonka György politikai munkatársát szólította fel arra, hogy ne hergelje az embereket Gyula ellen, és a „stáb” tagjaival együtt kérjen bocsánatot a gyulaiaktól.

Egyúttal azt kérte „a Facebook-bejegyzések egyik zászlóvivőjétől”, hogy gondolkodjon el azon, méltó-e arra, hogy a megyei közgyűlés tagja legyen, hiszen – mint mondta – képviselőként egész Békés megye fejlődésének előmozdítására tett esküt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)