Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Civil kulturális börzének adhat otthont Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2016. december 09. 13:20
Civil kulturális börzének adhat otthont Gyula
Az Almásy-kastélyban tartottak megbeszélést az Agóra program partnertelepüléseinek részvételével
____Eredeti-IMG_0087.jpg

Szakmai találkozó az Almásy-kastélyban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Incze László 

Az Agóra program keretében szervezték azt a szakmai találkozót, melynek keretében a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központtal kapcsolatban álló térségi települések közművelődési szakemberei cseréltek eszmét, tapasztalatot.

Kovács Ágnes

A Kötegyán, Lőkösháza, Elek, Sarkad, Vésztő, Kétegyháza, Békés, Méhkerék és Sarkadkeresztúr részvételével zajló szakmai eseménynek a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont adott otthont. A projekt fő céljai közé sorolható a kapcsolattartás, a tapasztalatok összegzése, közös programok szervezése és megvalósítása – ismertette Kovács Ágnes. A művelődési központ munkatársa elmondta, a rendszeres megbeszélés egyfajta ötletbörzeként, fórumként, a résztvevők segítése érdekében és tevékeny együttműködésével működik.

Mint mondta, a december 8-án tartott találkozó alkalmával első körben Cs. Szabó András, a Gyulai Közművelődési és Vízimentő Egyesület elnöke tartott érdekfeszítő előadást. A szándékok szerint egyfajta civil kulturális börze valósulhat meg, méghozzá a partnertelepülések bevonásával, aktív részvételével. Gyulán megközelítőleg 100 civil szervezet működik, az ő tevékenységüket színesítheti, egészítheti ki a partnerek kínálatának bemutatása, népszerűsítése. A Civil Börze tervezett időpontja 2017. február 18., s az eseménynek a gyulai művelődési központ biztosítana megfelelő helyszínt.

Kovács Ágnes ismertetése szerint egyéb terveik is vannak, Viharsarki Forgatag címen futna az a közösen szervezendő, megvalósítandó esemény, mely a nyári időszak elején, június derekán valósulhat meg. A helyszínről tudható, hogy a Göndöcs-kertben képzelték el, eső esetén pediglen a művelődési központban rendeznék meg. A kilenc település művészeti, kulturális csoportjai, produkciói kapnának teret, bemutatkozási lehetőséget. A konkrétumok februárban kerülnek terítékre, további részletekről, érdekességekről akkor lehet majd beszámolni.

A december 8-án megtartott alkalommal Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője is előadást tartott, bemutatva, ismertetve az önkormányzati tulajdonú cég kommunikációs stratégiáját, megjelenésének főbb elemeit. Fábián Tamás abban kívánt hathatós szakmai segítséget nyújtani, hogy a partnertelepülések munkatársai hogyan, milyen eszközökkel tudják a leghatékonyabb eszközökkel népszerűsíteni, megjeleníteni szervezetüket, rendezvényeiket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)