Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Profiktól leshették el a kolbászkészítés csínját-bínját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2016. december 08. 15:40
Profiktól leshették el a kolbászkészítés csínját-bínját
A Gyulahús Kft. telephelyét járták be a Harruckern szakképző iskola diákjai
____Eredeti-DSC_0016.JPG

Üzemlátogatáson a Harruckern diákjai 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Üzemlátogatást szervezett a Gyulai SZC Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma a Gyulahús Kft. telephelyére december 7-én. A rendhagyó esemény az Európai Szakképzési Nap keretén belül valósult meg.

Izgatott nebulók várakoztak a Gyulahús Kft. telephelyén, hiszen egy nem mindennapi lehetőség keretében bepillantást nyerhettek egy több mint 100 éves múltra visszatekintő cég életébe.  A Gyulahús Kft. az iskola gyakorlati képzését végzi a húsipari szakképzésben. A nap során a diákok lépésről lépésre betekintést nyerhetnek a világszínvonalú gyulai kolbász készítésének menetébe. Megtekinthették a keverőüzemet, a kolbász töltésének folyamatát és a tartósítás mikéntjét. A végén a csomagolási eljárásban is segédkezhettek.

– A mai napon egy olyan rendezvénysorozatnak az egyik állomásán vagyunk, amit az európai bizottság hívott életre. December 5. és 9. között Európa-szerte minden olyan szakképző intézmény, amely a minőségi szakképzés, a duális képzés jegyében a színvonalas gyakorlati oktatást kívánja bemutatni, programokat rendezhet meg. Most itt 100 év hagyomány – 100 év jövő címmel a gyulai kolbász, mint hungarikum, gyártási folyamatának megtekintése történik egy üzemlátogatás keretében. Ezen a napon olyan diákok jelentek meg, akik pályaválasztás előtt állnak, illetve akik más szakmát is meg szeretnének ismerni vagy megtanulni a későbbiekben – mondta el a rendezvény krédóját Kertész Miklós, a Gyulai SZC Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiumának felnőttoktatási intézményegység-vezetője.

– A Gyulahús Kft. kiemelten foglalkozik utánpótlás-szakképzéssel a Harruckern János közintézménnyel karöltve. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tanulókat képezhetünk, és így minőségi szakmunkásokat adhassunk a húsipai cégek számára, illetve a magunk munkaerőpótlására – nyilatkozta lapunknak Nagy Gyula, a Gyulahús Kft. munkatársa.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)