Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Solymosi Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. november 28. 15:00
Solymosi Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján
Rózsika nénit a az aktív hétköznapok és a sok szeretet segítette abban, hogy ilyen szép kort megérjen
Akár évtizedeket is letagadhatna 90. születésnapján az a bájos hölgy, akit a gyulai városvezetés köszöntött november 28-án. Solymosi Lajosnét Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző, dr. Csige Gábor jogi és humánpolitikai osztályvezető és a választókerület képviselője, Torma Béla köszöntötte otthonában. A vendégek ezúttal sem érkeztek üres kézzel, Rózsika néni tortát, virágcsokrot és miniszterelnöki köszöntő emléklapot kapott ajándékba.
____Eredeti-IMG_0907.JPG

Solymosi Lajosnét köszöntötték születésnapja alkalmából 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint megtudtuk, Rózsika néni 1926. november 28-án született Gyulaváriban, és gyermekkorát is itt töltötte, ahol öt testvérével és szüleivel élt a családi házban. A Polgári Leányiskolába járt Gyulára, ahová négy évig mindennap 6 km-t gyalogolt. Édesapja halála után édesanyja a három gyermekkel egyedül maradt, ekkor költöztek Gyulára, ahol azóta is él az ünnepelt. 

Rózsika néni elárulta: fiatalkorában nagyon szeretett táncolni, bálkirálynő is volt. A református dalkörben szólóénekesként lépett fel. Az énekkarral bejárták a megyét, még énekversenyt is nyertek Budapesten, ezekre az évekre nagyon szívesen emlékszik vissza az idős hölgy. 

Rózsika néni 1950-ben, 24 évesen ment férjhez, a házasságból két leánygyermek született, majd öt unokával bővült a család, és mára már a dédunokák is megérkeztek, akik nagyon szeretik a dédit, és ezt gyakran el is mondják neki. Ebben a hónapban a hét fiú dédunoka után megérkezik a nyolcadik is, aki várhatóan kislány lesz.

Rózsika néni a mai napig aktív, gyakran jár ki a kertbe dolgozni, sőt, nem olyan régen még autót is vezetett. Nagyon szeret a dédunokáival lenni, akik gyakran járnak hozzá, ilyenkor szívesen főz nekik valami finomat. Lapunknak az ünnepelt elárulta: mindig csinál valamit, és nem múlik el nap anélkül, hogy valamilyen hasznos tevékenységet ne végezne a házban vagy a kiskertben.  Hozzátette: legnagyobb öröme a családja, főként, ha a kicsi rokonok is meglátogatják otthonában. 

A családi köszöntő pillanatait végigkísérve nem maradt kétség afelől, hogy a szellemileg friss és tevékeny dédnagymamát az aktív hétköznapok és a sok szeretet segítette abban, hogy ilyen szép kort megérjen.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)