Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Retró diszkóban rázták, vörösboros kólát szopogattak, vegytiszta időutazás volt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterMAGAZIN • 2016. november 07. 09:00
Retró diszkóban rázták, vörösboros kólát szopogattak, vegytiszta időutazás volt
A szombat este a nyolcvanas évek hangulatát idézte a gyulai művházban
Rick Astley, Modern Talking, Bananarama és Jason Donovan dalokkal indult az este a gyulai művelődési házban, ahová valódi retró diszkót szerveztek november 5-én. Az eseményen rengeteg fiatal és örök fiatal összegyűlt, generációk rázták együtt az örökzöld slágerekre a kor hagyományos tinédzseritala, a vörösboros kóla mellett.
____Eredeti-GYHRCSD_035.JPG

Generációk rázták együtt az örökzöld slágerekre

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Már a belépéskor a nyolcvanas évek hangulata várta az érkezőket, akik régi áron, 100 forintért válthattak jegyet a zenés eseményre, ahol videódiszkó dobta fel a zenés-táncos pillanatokat. Az üdvözlő ital a régi idők kedvence, a „VBK” volt, amit a látogatók láthatóan ugyanakkora lelkesedéssel fogyasztottak, mint annak idején.

Mult Róbert és Jobbágy Zoltán

Az esemény 19 órakor kezdődött a művelődési ház emeletén. A szervezők a táncos percek mellé, a régi hagyományok szerint, ma már különlegesnek számító lassúzós blokkokat és szünetet is beillesztettek.

Mult Róbert, az esemény ötletgazdája lapunknak kiemelte: habár az ötlet az övé, nagyon hálás az intézmény vezetőinek és szervezőinek, amiért az első perctől kezdve támogatták az elképzelést.

– Ez egy autentikus helyszín, hiszen annak idején valóban itt zajlottak a diszkók, így egyértelmű volt, hogy itt szeretnénk megrendezni a programot, amihez Kiss János rendezvényszervezőtől nagyon sok segítséget kaptunk. Lemezlovasnak Jobbágy Zoltánt kértük fel, akad olyan ismerősöm, aki már nem lakik a városban, de a hétvégét Gyulán tölti, hogy részt vehessen az eseményen – sorolta a szervező. – Örülünk a nagy érdeklődésnek, ám egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e folytatása a művházas retró diszkónak – tette hozzá.

A helyszínen megtudtuk: a szervezők 200 jeggyel készültek, de már az esemény első óráiban kétszer annyi vendég érkezett, mint amennyire az ötletgazdák eredetileg számítottak, és később még többen jöttek. A „művházdiszkó” az esős idő ellenére is összehozta a nosztalgiázó gyulaiakat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)