Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - November első fele a Gyulai Várszínház Kamaratermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. S. • KULTÚRA • 2016. november 07. 09:30
November első fele a Gyulai Várszínház Kamaratermében
November 7-én a Bárka 1956-os számát mutatják be, november 9-én György Ádám zongoraművész lép fel
____Eredeti-barka_56_szam.jpg

A Bárka folyóirat 1956-os száma

Fotó: Gyulai Hírlap 

Egész hónapban megtekinthető a Gyulai Várszínház Kamaragalériájában Burai István festő kiállítása. Az alkotó munkássága sokrétű, legfőképpen festményeket készít, de jelentős a grafikai tevékenysége is. Gyulára az eddigi alkotásaiból hozott el egy válogatást.

November 7-én a Bárka irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat 1956-os számát mutatják be a kamarateremben este 7 órakor. A Forradalom – megtorlás – konszolidáció témáját körbejáró est díszvendége M. Szabó András, Gyula város 1956-os polgármestere lesz. Az est további íróvendégei és szereplői: Banner Zoltán, Bódán Zsolt, Elek Tibor, Erdődi Ferenc, Erdész Ádám és Sáfár Gyula, közreműködik Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész. A program díjtalanul látogatható.

November 9-én folytatódik a komolyzenei koncertsorozat az NKA Zeneművészeti Kollégiumának támogatásával. Nagyon tehetséges fiatal művészt, György Ádámot láthatják Gyulán, akit a nemzetközi szaksajtó korunk egyik legjobb Liszt-játékosaként tart számon. A New York-i Carnegie Hall koncerttermét háromszor töltötte meg szóló zongoraestjével. A közösségi médiában 120 ezres rajongótáborával messze a legnépszerűbb magyar zongoraművész a világban, Youtube-videóinak nézettsége milliós nagyságrendű. A 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság nyitóünnepségén, a helyszínen 60 ezren, míg a tévéképernyők előtt 300 millióan kísérték figyelemmel játékát. Koncertjein egyszerre képes megszólítani közönségét a klasszikus repertoár legnehezebb műveivel. Ez a kettős karakter teszi művészetét közérthetővé és hitelessé. György Ádám magyar népdalokra épülő improvizációival, valamint a klasszikus repertoár legösszetettebb műveivel bejárta már a világot: Európa nagyobb fővárosai mellett adott már koncertet többek között Kínában, Thaiföldön, Malajziában, Japánban, Szingapúrban, Indonéziában, Brazíliában, Izlandon és az Egyesült Államokban. A fiatal zongoraművész négyéves korában kezdett el zongorázni, és tizenkét évesen kiemelt tehetségként vették fel a budapesti Bartók Béla Konzervatórium zongora-előadóművész szakára. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) zongora-előadóművész szakán diplomázott, és ugyanebben az évben kezdte meg doktori tanulmányait a Zeneakadémián. A mára világhírű zongoraművész immáron tizenöt éve szerepel a világ nagyszínpadain. A fiatal zongoraművész minden bizonnyal sok örömet szerez játékával a gyulai zeneszerető közönségnek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)