Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Végállomás, kiszállás!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. október 27. 15:14
Végállomás, kiszállás!
Baktalórántháza–Várfürdő-Gyulai Termál FC 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – büntetőkkel 4–3
____Eredeti-szabo_attila.JPG

Szabó Attila 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Gyula: Krnács–Bogdán, Kerekes (Ferenczi), Szabó Cs., ZámboriOkos (Burai), Katona, Sipos, Nagy G. (Erdős)Styecz, Balogh M. Megbízott edző: Szabó Attila.

A Magyar Kupa 7. fordulójában már a legjobb 32 csapat közé kerülésért léphettek pályára a csapatok. A Várfürdő-Gyulai Termál FC a Baktalórántháza VSE gárdája ellen próbálta kiharcolni a továbbjutást október 26-án.

A megye első osztályban szereplő szabolcsi csapat újabb nagy skalpot készült begyűjteni, hiszen az előző fordulóban az NB II.-ben szereplő Cigánd SE együttesét búcsúztatta. A fürdővárosi alakulat csak abban bízhatott, hogy most sikerül betalálnia ellenfele kapujába. A mérkőzés azonban nem felsőbb osztályban szereplő gyulai csapatnak indult jól. Már a kezdés előtt látszott, hogy a pálya igen mély és tócsákkal tarkított talaja nem kedvez a gyors kontráknak. Ráadásul, a hazai csapat rendkívüli elánnal kezdte a csatát, amelynek eredményeképpen a 14. percben Lakatos révén szerzett vezetést a Baktalórántháza (1–0). A Termál FC sikeresen jött ki ellenfele szorításából, és mezőnyfölényt tudott kiharcolni, de egyenlítenie nem sikerült.

A második játékrészben is a Várfürdő-Gyulai Termál FC akarata érvényesült, ám a kapu előtt ezúttal is rendre elhibázták helyzeteiket. A mérkőzésen legalább három esetben vezethették rá a kapusra a labdát a vendégjátékosok, ám a hetek óta tartó gólképtelen állapot most is tovább tartott. Ahogy fogyott a hazaiak ereje, úgy kezdtek egyre keményebb eszközökhöz nyúlni, és ez a sárga lapok számának emelésével járt. A gyulai remény a rendes játékidő letelte előtt tért vissza, amikor a 89. percben Sitku kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt a csereként beállt Erdős értékesített (1–1).

A döntetlen állás miatt jöhetett a hosszabbítás, amiben aztán minden félre csúszott. A játékvezető előbb a kispadra osztott ki egy piros lapot, majd Ferenczi megrúgásáért Rátit küldte le idő előtt. Az emberelőnyből is képtelen volt megfordítani a mérkőzést a Termál FC, így „büntetésként” előbb Balogh kapott piros lapot a 120. percben, majd a büntető párbajban kétszer is hibázva elvesztette a kupamérkőzést.

A Baktalórántháza tehát újra magasabb osztályú ellenféllel szemben mehetett tovább a Magyar Kupában, míg a Várfürdő-Gyulai Termál FC most már csak a bajnoki szereplésre koncentrálva készülhet a hétvégi Hódmezővásárhelyi FC elleni összecsapásra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)