Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Együtt szórakoztak a nagyszülők és az ovisok a gyulavári óvoda családi napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. október 20. 15:00
Együtt szórakoztak a nagyszülők és az ovisok a gyulavári óvoda családi napján
Az eseményen lekvárkóstoló, barkácssarok és ugrálóvár várta a vendégeket
Legyünk együtt a nagyszülőkkel címmel családi délelőttöt tartottak a Gyulavári Óvodában október 20-án. Az eseményt évek óta megrendezik az intézményben, a szervezők elképzelései szerint annak érdekében, hogy a két generáció akár egy napra is, de még közelebb kerüljön egymáshoz.
____Eredeti-IMG_2235.jpg

Családi délelőtt a gyulavári óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az esemény reggel közös tánccal kezdődött, amit köszöntő követett. Dr. Becseiné Lock Gabriella, Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetője üdvözölte a megjelenteket, és arról mesélt, hogy gyermekkorában számára is milyen fontosak voltak nagyszülei, akik szinte összetartották a családot azokban az időkben. Ezek után a Katica csoportosok verse és a Bay Zoltán általános iskolából érkezett furulyás előadók produkciója indította el a programokkal teli napot Gyulaváriban.

Képünkön (balról jobbra): dr. Becseiné Lock Gabriella és dr. Király Éva

Ahogy azt ott jártunkkor dr. Király Éva tagintézmény-vezető kifejtette, a programot már hagyományosan, minden évben megrendezik az óvodában.

– Úgy gondolom, a családi kötelékek erősítése nagyon fontos, különösen most, amikor a családoknak a munka és az élet felgyorsulása miatt kevesebb ideje van egymásra. A nagyszülők értékeket tudnak átadni, és mintát türelemből, szeretetből, toleranciából. Fontos, hogy a gyerekek megismerjék és becsüljék ezeket – fejtette ki a program szervezője.  – A szeretet lényege nem a kimondott szó, hanem az együtt töltött idő és az odafigyelés – tette hozzá.

Közös tánc a csoportszobában 

A nap folytatásában különváltak a csoportok, és minden csapat választhatott egyet a négy helyszínen zajló események közül. Az egyik csoportszobában csendes zugot alakítottak ki, ahol a nagymamák lekvárjainak megkóstolására volt lehetőség. Ide minden nagyszülő küldött be valami finomságot, amit a kicsik és a nagyok együtt kóstolgathattak végig. A teremben emellett egy őszi kiállítás is megtekinthető volt a gyermekek rajzaiból, festményeiből.

A másik csoportszobában Szabóné Uhrin Éva táncoktató mozgatott át minden generációt, a barkácsolós sarokban pedig őszi levelekből, termésekből készítettek közös alkotásokat, amik a kicsik fantáziájának és a nagymamák ügyességének, türelmének köszönhetően lettek tökéletesek. A nap egyik legnépszerűbb programja a negyedik helyszínen felállított ugrálóvár volt, amiben minden apróság levezethette fölösleges energiáit.

Délelőtt 11 órára a csoportok körbeértek a helyszíneken. Közös tánc és éneklés zárta a napot, aminek a végén minden vendég egy ajándékkártyával gazdagabban térhetett haza. – Ez a kis kártya egy könyvjelző, amit azért adunk, hogy a nagyszülők mindig emlékezzenek rá, hogy a következő alkalommal is visszavárjuk őket – mondta el a tagintézmény vezetője. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)