Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A matematikát népszerűsítették a felsősök körében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. október 20. 10:00
A matematikát népszerűsítették a felsősök körében
Szakmai napot szerveztek az Erkel Ferenc gimnáziumban
Matematikai szakmai napot tartottak a gyulai Erkel Ferenc gimnáziumban október 19-én délután. A főként általános iskolásoknak szóló eseményen előadásokkal, filmvetítéssel és játékos fejtörőkkel várták a matematika iránt érdeklődő utánpótlást.
____Eredeti-GYHRCSD_030.JPG

A résztvevőknek a gimnázium diákjai tartottak előadásokat 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az esemény köszöntővel indult, Szűcs Levente az iskola igazgatója üdvözölte a megjelent mintegy 100 helyi vendéget a második Matematikai Szakmai Nap alkalmából. Az igazgató kiemelte: a nap első számú célja – a szórakozáson és az ismeretek átadásán túl – az, hogy a középiskola-választás előtt álló fiatalok megismerjék az iskolában folyó munkát és tanulmányi lehetőségeket.

– Ennek az eseménynek a matematika népszerűsítésén túl az is a célja, hogy megmutassuk, milyen tehetségek vannak nálunk, például az előadó diákok, akik egykor a most itt ülő, általános iskolában oktató pedagógusok tanítványai voltak. Emellett szeretnénk népszerűsíteni az emelt matematika szakot, és bízunk abban, hogy ennek segítségével mindenki megtalálja a számítását, aki később úgy dönt, mérnök, matematikus vagy informatikus szeretne lenni – emelte ki az intézmény vezetője.

Ahogy azt Borbola Tímea munkaközösség-vezetőtől megtudtuk, ezúttal főként általános iskolás gyermekeket és tanáraikat várták az eseményre. – A mai nap legfőbb programjai az előadások, amiket a mi emelt matematikás tanulóink tartanak a kisebbeknek, nem ritkán saját kutatási eredményeiket is bemutatva. Téma lesz a területszámítás, az animált függvények, ahogy a matematikai legendákról is szó esik majd – emelte ki a szervezők egyike.

A programon résztvevők az esemény második felében egy vetélkedőn vehettek részt, amin szellemi-ügyességi feladatok megoldásával győzedelmeskedhettek. A délutánt a gimnáziumi életről szóló kisfilm levetítése és zenei előadás is színesítette.

A nap zárásaképp kihirdették a játékos kvíz eredményét. A versenyen a következő három csapat végzett az élen: 1. 5. sz. általános iskola (Csatai Zsáklin, Andrelik Andrea, Felczán Csenge, Juhász Zsófia), 2. Implom iskola (Kónya Hédi, Molnár Réka, Szabó Lenke), 3. 5. sz. általános iskola (Csete Medárd, Ungor Zsombor, Romvári Szabolcs, Mihályi Dávid Farkas). 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)