Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hagyományőrző napokat tartanak a törökzugi óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. október 19. 15:30
Hagyományőrző napokat tartanak a törökzugi óvodában
A gyerekeknek a kosárfonók és a fafaragók tartanak bemutatót
____Eredeti-IMG_9585.JPG

Hagyományőrző rendezvény a törökzugi óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Október 19-én indult a törökzugi óvoda Hagyományőrző napok című rendezvénysorozata, amelynek segítségével az ovisok három napon át ismerkedhetnek a helyi tradíciókkal, foglalkozásokkal, és még néptáncbemutatón is részt vehettek.

Ahogy azt Budai-Szűcs Éva intézményvezető-helyettestől megtudtuk: a színes programsorozatot nagyon várták már az apróságok.

– Az első napunkat Horváth Péter nyitotta meg táncházzal, ami már a nap elején megmozgatta az ovisainkat. Utána Japport Ferencné a Nevesincs bábcsoporttal szórakoztatta a gyerekeket egy színes, izgalmas mesével – tudtuk meg Budai-Szűcs Évától.

A folytatásban a szervezők a kézművességet helyezik előtérbe: a második napon békéscsabai kosárfonók mutatják be a kicsiknek mesterségüket, majd egy fafaragó árulja el a tökfaragás minden csínját-bínját az óvodásoknak.

– Az esemény zárónapján a faültetés világnapjához csatlakozva Kónya István alpolgármesterrel szeretnénk egy fát elültetni. A programra meghívtuk az ötös iskolásokat is, hogy néptáncoljanak nekünk – tette hozzá az intézmény helyettes vezetője.

A háromnapos forgatagban tökbemutatókat is tartanak az óvodában, és a szülők által behozott tökökből a kicsik segítségével választják ki és díjazták a legfurcsább, a legnagyobb és a legkisebb darabokat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)