Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is megkoszorúzták az Erkel-szobrot az Operaház előtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 30. 15:00
Idén is megkoszorúzták az Erkel-szobrot az Operaház előtt
A hagyomány Erkel Ferenc életművének fontosságát is jelzi
____Eredeti-operahaz_2_2016.jpg

Dr. Görgényi ERnő és Ókovács Szilveszter az Operaház előtt 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Budapesten járt dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, és megkoszorúzta a Magyar Állami Operaház előtt álló Erkel Ferenc-szobrot Ókovács Szilveszterrel, az Operaház főigazgatójával.

A polgármester elmondása szerint 2012-ben került sor először a koszorúzásra és megemlékezésre, amelyet a főigazgató hagyományteremtő céllal indított el.

– Gyula város mindenkori polgármesterét látja vendégül az Operaház vezetése – mondta dr. Görgényi Ernő. – A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének szervezésében határon túli nagycsaládok is részt vesznek a programon. Megkoszorúzztuk Erkel Ferenc egészalakos szobrát, és a főigazgató úrral megemlékeztünk Erkel jelentőségéről és életművéről. Ezt követően Hassay Zsófia terézvárosi polgármester állampolgársági eskütételt tartott, majd megtekintettük a Székely fonó című Kodály-mű főpróbáját.

A polgármester kiemelte, hogy ez is azt mutatja, hogy az Operaház jelenlegi vezetése mennyire elkötelezett az Erkel-életmű ápolása mellett, amely azért rendkívül fontos, mert a korábbi vezetők nem mutattak kellő érdeklődést és megbecsülést az életmű iránt. Ókovács Szilveszter volt az első igazgató, aki ellátogatott az Erkel Ferenc Emlékházba, és több olyan intézkedés fűződik a nevéhez – például a Hunyadi László újrarendezése – amely egyértelműen arra utal, hogy fontosnak tekintik az életművet. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)