Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tibeti orvosok látogattak Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. szeptember 27. 16:00
Tibeti orvosok látogattak Gyulára
A szakemberek egyéni konzultációt és csoportos meditációt is tartanak szeptember 28-án
Elindult a Tibeti orvosok Gyulán címmel megrendezett eseménysorozat a fürdővárosban. A szeptember 27-e és 28-a között megtartott kétnapos előadáscsokornak a gyulai művelődési ház ad otthont. A programokon a helyiek a tibeti orvoslás alapjait és a gyógyítás egyes módjait ismerhetik meg.
____Eredeti-alap2.jpg

A programokat beharangozó sajtótájékoztató a gyulai művelődési házban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A nem mindennapi helyi esemény szeptember 27-én sajtótájékoztatóval indult, amin a program ötletgazdája, Alt Norbert, a Napkör Társadalmi Innovációs Egyesület elnöke elárulta: azért tartotta fontosnak egy hasonló előadás-sorozat megrendezését városunkban, mert a korábbi években több olyan ismerősét is elvesztette, aki valamilyen komoly betegségben szenvedett, és szeretett volna egy-egy azokhoz kapcsolódó keleti gyógymódot is megismertetni a nagyközönséggel.

– Ez a sok személyes szál adta meg az inspirációt ahhoz, hogy megnézzem azokat a módszereket, amikkel a világ más pontjain gyógyítanak. Két éve került a képbe a tibeti orvoslás, amikor láttam róla egy dokumentumfilmet. Az esemény most megvalósul, sőt a filmet is bemutatjuk majd a látogatóknak – részletezte.

Az eseményen dr. Dorjee Rapten, a film és a nap egyik főszereplője is szót kért, aki fontosnak tartotta elmondani, hogy a módszer, amivel ők gyógyítanak a tibeti gyógyászat nevet viseli, ám egy univerzális gyógymódot takar, ami nemcsak a tibetieknek szól, hanem a világon mindenkihez, kultúrától függetlenül.

– A gyógyításhoz mindenekelőtt fontos, hogy minden ember megismerje önmagát olyan szempontból, hogy tudja, milyen a testfelépítése, milyen energiák működnek benne. Mindez a továbbiakban segít felkészülni egy-egy betegségre, és a kezelés is könnyebben meghatározható az ismeretek birtokában – emelte ki dr. Dorjee Rapten.

– Fontos a betegség természetének megértése, a megfelelő étrend és életmód. Ha ez nem elegendő, akkor a tibeti gyógynövények is segíthetnek a gyógyulásban – tette hozzá.

A nap folytatásában elsőként az általános tibeti orvoslásról hallgathattak meg előadást a gyulaiak, majd később a módszer legfontosabb orvosi növényeit és azok hatásait ismertették a szakemberek. A nap a Miklós Ádám által rendezett Menla hagyatéka című film bemutatójával folytatódott. Szerdán az előadások mellett csoportos meditáción, egyéni konzultáción és pulzusdiagnosztikán is részt vehetnek a helyi érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)