Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zsebes sertés szűzpecsenye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. szeptember 17. 12:00
Zsebes sertés szűzpecsenye
Gasztrokalandozások
____Eredeti-zsebes_sertesszuz1.jpg

Zsebes sertés szűzpecsenye

Forrás: gyulahus.hu

A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.

Hozzávalók

4 személyre:

1 egész sertés szűzpecsenye (kb. 70 dkg-os)
só, frissen őrölt bors
1 kisebb fej makói vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
30 dkg darált sertéshús
fél pár gyulai kolbász
3 nagyobb levél savanyított káposzta
1 kiskanál zsír
1,5 dl száraz fehérbor

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi fok: közepesen bonyolult

 

Elkészítés:

A szűzpecsenyét éles késsel vékonyan lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, hosszában félig bevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, langyosra hűtjük, a darált húshoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A füstölt gyulai kolbászt vékony karikákra szeleteljük, a húsvágatba teszünk egy sort, beletömködjük a fűszeres darált húst, befedjük kolbászszeletekkel. A káposztalevelek vastag levélnyelét vékonyan levágjuk, félig fedve egymásra tesszük, ráfektetjük a töltött szűzpecsenyét, belecsavarjuk a káposztába, és zsírozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a száraz fehérborral, és 180°C-os sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük, többször meglocsolva a szaftjával. Éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és héjában sült burgonyával körítjük.

Jó tanács! Amikor a káposztás szűzpecsenyét a tepsibe tesszük, fontos, hogy a hajtás alul legyen. A héjában sült burgonyát süthetjük a káposztás hússal is, hogy az ízes szaftot magába szívja.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)