Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Boros és bordalos koncert a Csigakertben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • KULTÚRA • 2016. augusztus 18. 18:20
Boros és bordalos koncert a Csigakertben
Közönségsikert aratott az Erkel Ferenc Vegyeskar szabadtéri műsora
Korabeli trubadúrdal, Hydn-szerzemény, Erkel és Kodály művei mellett Bárdos Lajos és Farkas Ferenc szerzeményei, valamint feldolgozásai is elhangzottak az Erkel Ferenc Vegyeskar augusztus 17-ei koncertjén, amelyhez a Csigakert biztosította a festői szépségű impozáns hátteret. A napközben nyakunkba zúduló eső még megkérdőjelezte az esti szabadtéri koncert megrendezését, de mire elérkezett az idő, nemcsak a nap sütött ki, hanem még a fellegek is elvonultak a fejünk felől. Így már 19 óra előtt egyre többen gyűltek össze a Csigakert filagóriájánál, ami előtt piros egyen pólóikban a kar tagjai is felsorakoztak.
____Eredeti-GYHRCSD_031.JPG

Az Erkel Ferenc Vegyeskar koncertje a Csigakertben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Rövid hangolásukat követően műsorukat Hydn Erdő mélyén című kánonjával indították, majd Perlaki Attila karnagy rövid köszöntője után a női kar Monteverdi Keljen dalra minden ember című dalával teremtette meg a jelenlévők számára a kellemes koncerthangulatot.

A festői környezet nyújtotta pazar díszletben remekül érvényesültek a dalok, így a női, a férfi, valamint a vegyeskar előadásában sorra hangozhattak el a helyszínhez is illeszkedő szerzemények, köztük a Kék ibolyácska, Bárdos Lajostól a Szellő zúg, Kodály Zoltán Zöld erdőben című műve, egy korabeli trubadúrdal, valamint Farkas Ferenc Hajnalnótája is a műsor része volt.

A szépszámú közönség elégedettségére természetesen a műfaj olyan slágerei sem maradhattak el, mint az Erkel Bánk bánjából ismert Keserű bordal, a Napköszöntő bordal, melyeket a kórus tagjai – stílusosan – egy-egy kézben tartott pohár vörösbor társaságában énekeltek el. A nagy tetszés fokozásaként pedig a koronát az ismét a Bánk bánból választott Hazám, hazám kezdetű szerzeménnyel helyezték fel estjükre, melyet a nagyérdemű ezúttal is méltó elismerésben részesített.

– Nagyon örülünk, hogy erre a belvárostól távolabb eső helyszínre is ilyen sokan ellátogattak, hiszen ők célirányosan a koncert kedvéért jöttek ide – mondta el érdeklődésünkre az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. képviseletében Beszterczey Attila, hozzátéve, hogy a kegyes időjárásnak köszönhetően megvalósult koncert iránt a gyulaiakon kívül a városunkban időző üdülővendégek is érdeklődtek.

A számos elismerésben részesített világjáró kórust ezúttal is a 2003 óta velük dolgozó karnagy,Perlaki Attila dirigálta, aki az egyes tételek közt kellemesen szellemes stílusban konferálta a megszólaló dalokat.

A kellemes fogadtatást a szűk egyórás műsor végéhez közeledve a kórus tagjai a maguk részéről ráadással jutalmazták, méltán érdemelve ki ezzel a közönség vastapsát.

A koncert után a vegyeskarnak külön is gratuláló, majd lassacskán szétszéledő közönség tagjai közül többen is sétáltak még egyet a festői szépségű Csigakertben, félhangosan dúdolgatva a koncert során fülükben maradt szerzemények valamelyikét.

 

____Eredeti-GYHRCSD_034.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)