Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szeptemberben nemzetközi porondra és piacra léphet a gyulai Almásy-kastély

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. augusztus 10. 09:00
Szeptemberben nemzetközi porondra és piacra léphet a gyulai Almásy-kastély
A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége érdeklődik a gyulai kastély iránt
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont is tagja lehet a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének. A szervezet szeretné bővíteni a tevékenységi körét, és a jövőben nem csupán vendéglátókat vennének be a szövetségbe. Tömösvári Szilvia és dr. Molnár József azért utazott Gyulára, hogy megtekintse és elbírálja a gyulai kastély nyújtotta szolgáltatásokat.
____Eredeti-almasy_kastely_este.JPG

esti pompájában a gyulai almásy-kastély

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

– A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége egy évtizede alakult, jelenleg tíz kastély van a tagjai között. Szeretnék, ha a kastélyturizmus a köztudat része lenne, illetve ha ezek az épületek közelebb kerülnének a látogatókhoz. A magas minőségű szolgáltatási színvonal mellett olyan követelményeknek is meg kell felelni, mint az évszázados múlt – nyilatkozta dr. Molnár József

Az idei év fordulópont a szervezet életében, hiszen kibővítik a tagsági kört, illetve változik az elnevezés is: az új név Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége. Így már olyan épületek is tagságot nyerhetnek, amelyek rendezvényközpontként vagy múzeumként funkcionálnak. A legfőbb szempont, hogy bizonyított legyen a történelmi háttér, a szolgáltatások magas minősége és a nyitás a látogatók felé – hangzott el.

A tagságnak számos előnye van, többek között a bel- és külföldi kínálatban való megjelenés. A szövetség kapcsolatban áll a nemzetközi Historic Hotels of Europe szervezettel, így lehetőség nyílik a nemzetközi piaci szereplésre is. A városban szerzett tapasztalatokról beszámoló készül, a gyulai Almásy-kastély felvételről a szövetség szeptemberi közgyűlésén döntenek.

– Ezen épületek a magyar történelem szerves részét képezik. A kastélyokban, kastélyszállodákban nem feltétlenül wellnessélményekre lehet számítani. Mindegyik kastélynak jelentős múltja és érdekes története van, a látogatóknak pedig lehetőségük adódik arra, hogy azt megismerjék. Egy egészen más világba lehet ezáltal belecsöppenni. A szövetség megalakulásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy fejleszti a kastélyturizmust. Ez egy olyan ága a turizmusnak, amely a gazdaság számára számos, még kiaknázatlan lehetőséget hordoz magában. Azt az utazóközönséget célozzuk meg, amelyik elsődlegesen a magyar vidék eredeti szépségeit, kulturális és történelmi hagyományait keresi – mondta Tömösvári Szilvia.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)