Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára látogattak az országos oboás tábor résztvevői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. augusztus 05. 14:22
Gyulára látogattak az országos oboás tábor résztvevői
A fiatalok a Himnusz zeneszerzőjének szülőházába is ellátogattak
____Eredeti-IMG_0017.jpg

A tábor résztvevőnek első útja az Erkel Ferenc Emlékházba vezetett

Fotó: Incze László 

Több mint félszáz fiatal látogatott el augusztus 4-én délután Gyulára, s első útjuk a Himnusz zeneszerzőjének szülőházába, az Erkel Ferenc Emlékházba vezetett. A VIII. Országos Oboás Tábor, Kurzus és Fesztivál résztvevői öt régióból és mintegy húsz oktatási intézményből érkeztek.

Munia Zoltán

A tanulók számára folyamatosan, mindennap egyéni hangszeres órák vannak, a napirend rendkívül zsúfolt – ismertette Munia Zoltán, az Oboás Társaság Alapítvány elnöke. A tábor vezetője hozzátette, az intenzív képzés mellett szabadidős programok is vannak, s ha már ilyen közel, Békés-Tarhoson táboroznak, akkor mindenképpen fontosnak tartották, hogy meglátogassák Erkel Ferenc szülőházát.

Hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy a gyerekek megismerjék a nagy zeneszerző munkásságának jelentőségét. Mint mondta, Kodály Zoltán ezt úgy fogalmazta meg, hogy Erkel elindult azon az úton, melyen a népet a zene felé és a zenét a nép felé lehet közelíteni.

A Békés-Tarhoson található énekiskoláról azt szükséges tudni, hogy Gulyás György ismert és elismert karnagy, zenepedagógus alapította, és ez volt az ország első ilyen jellegű oktatási intézménye – ismertette Végváry Edina, a Gemma Cégcsoport üzletfejlesztési vezetője. A szervező azt is elmondta, a Békés-Tarhosi Énekiskolát a Hungarikum Bizottság nemzeti értékké nyilvánította, ezért is választották ki a tábor résztvevői.

– Jómagam Gyulán születtem, s jelenleg is itt élek, ezért is tartottam kiemelten fontosnak, hogy a diákok megismerjék Erkel Ferenc szülőházát, de a gyerekek emellett az Almásy-kastélyba és a várba is ellátogatnak – emelte ki végül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)