Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Örömzenélt a Mandala a Rondellánál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2016. július 11. 18:30
Örömzenélt a Mandala a Rondellánál
A gyulai zenekar átdolgozásokkal lépett színpadra
A tibeti-indiai rajzos meditációs eszközről kapta a nevét a gyulai zenekar, amely elsősorban különleges hangulatú zenei átdolgozásokkal lépett színpadra a vár tövében július 8-án. A koncert nézői közül egyesek táncolva, míg mások inkább sörözgetve lelkesítették a helyi csapatot.
____Eredeti-GYHRCSD_027.JPG

A Mandala zenekar koncertje a gyulai vár mellett

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A három éve alakult banda repertoárját ezen az estén főként bluesdalok sajátos feldolgozásai alkották. Az Etta James, Tracy Chapman, Sting, ZZ Top nótáinak visszafogott átiratai jól illeszkedtek a késő esti hangulathoz, és a helyi csapat lelkesedését a közönség is meghálálta.

Leel-Őssy Gábor 

Mint megtudtuk, az együttesben Gyaraki Lívia énekel, Berki Csaba gitározik, Alföldi Csaba a billentyűk mögött, míg Hurguly Attila a doboknál áll, Leel-Őssy Gábor pedig a zenekar basszusgitárosa. 

– Azt hiszem, igazi örömzenélő kis zenekar vagyunk, egymás és hallgatóink örömére is játszunk – emelte ki lapunknak Leel-Őssy Gábor.

Arra a kérdésre, hogyan alakultak évekkel ezelőtt zenekarrá, a basszusgitáros így felelt: – Régóta ismerjük egymást, korábbi időszakokban játszottunk már együtt más formációkban, valamint összejártunk jammelgetni, aztán gondoltunk egyet, és az egésznek lett egy zenekari formája. A rendszeres próbák sajnos nem mindig megoldhatók, mivel mindenki több formációban is zenél, de a zene és a barátság összeköt és összetart minket – részletezte a zenekar megálmodója.

És hogy mi a csapat első számú célkitűzése? A tagok a koncert végén a Gyulai Hírlapnak ezt is elárulták. – A célunk annyi, hogy legyen egy kis mosoly az arcokon, a színpadon és a nézőtéren egyaránt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)