Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Soós Gergő vehette át a Gyulavári Részönkormányzat által alapított Excussum díjat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. június 18. 16:30
Soós Gergő vehette át a Gyulavári Részönkormányzat által alapított Excussum díjat
Szabóné Bohus Márta: nagy igyekezettel akartunk titeket az általunk helyesnek tartott útra terelni
Elballagtak a végzős diákok a gyulai általános iskolákból június 18-án. Lapunk a Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézményének ünnepségén járt. Gyulaváriban ebben a tanévben 28 nyolcadikos mondott búcsút iskolájának és az osztálytársaknak. Kónya István, Gyula város alpolgármestere arra kérte a ballagókat, hogy segítsenek megteremteni egy olyan világot, ahol nem a hanyagság és a celebség a mérce.
____Eredeti-_DSF4822m.JPG

Soós Gergőnek gyulavári első embere, szabó károly képviselő is gratulált

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Egy utolsó iskolai sétával indult a ballagás napja a baysok számára, akik búcsúzás előtt még egyszer végigjárták azt az épületet, ahol nyolc éven át igyekeztek tanáraik tudást tölteni a lelkes, máskor talán kevésbé lelkes nebulófejekbe. Az esemény később az épület falain kívül, az udvaron folytatódott, ahol a Himnusszal, majd az iskola alsóbb évfolyamosainak műsorával folytatódott az események sora. A fiatalabbak verssel, visszaemlékező gondolatokkal és közös dalokkal búcsúztatták a végzősöket.

A végzősök végigjárták az épületet

Az ünnepi előadás után a nyolcadikosok ezekkel a szavakkal adták át az iskola zászlaját a hetedikesek számára: Ígérjétek meg, hogy tisztelettel és becsülettel óvjátok az iskolánk hírnevét és zászlaját. Miután a hetedikesek elfogadták a nem mindennapi és felelősségteljes kihívást, az iskola igazgatónője, Szabóné Bohus Márta kérte fel Kónya István alpolgármestert arra, hogy mondja el ünnepi beszédét.

– A felhőtlennek vagy gondtalannak tűnő diákéveket gyakran sötét felhők is beárnyékolhatják. Higgyétek el, ti vagytok az a korosztály, amelyik a legfogékonyabb éppúgy az igazra és a jóra, mint a hamisra és a rosszra. Éppen ezért igyekezzetek különbséget tenni az értékes és értéktelen, a valódi és a látszat, a felelősségteljes magatartás és a slendriánság között. Arra kérlek benneteket, kedves fiatalok, segítsetek megteremteni egy olyan világot, ahol nem a hanyagság és a celebség a mérce és a minta, hanem többek között az erkölcsös élet, a becsületes munkával megszerzett javak, és a legfontosabb közösségi színtér, a család. Ha ebben segítetek, jó emberekké váltok! – fordult elgondolkodtató üzenetével a diákok felé az alpolgármester.

Szabóné Bohus Márta is bölcs gondolatokkal bocsátotta útjára a diákokat.

– Nagy igyekezettel akartunk titeket az általunk helyesnek tartott útra terelni, de valljuk be, ti nem egyszer hősiesen ellenálltatok ennek. Az évek során nekünk, felnőtteknek is egyre inkább meg kellett tanulnunk, hogy minden erőfeszítésünk ellenére, nem ültethetjük a fejetekbe a saját gondolatainkat, mert nektek, magatoknak is vannak már saját gondolataitok. És arra is rá kellett jönnünk, hogy ne akarjunk titeket olyanná tenni, mint amilyenek mi vagyunk, vagy amiről mi álmodtunk, mert az élet nem haladhat visszafelé – tette hozzá az intézmény vezetője, aki az idei évben elismert dákokról is szót ejtett.

A ballagó diákokat Szabóné Bohus Márta köszöntötte

– Régi hagyomány iskolánkban – alapítványunknak köszönhetően – a 8 éven át kitűnő tanulmányi munkával büszkélkedő diákjaink jutalmazása. Hiszünk abban, hogy a megszerzett tudás és a kiemelkedő szorgalom aranyat ér, különösen a mai, felgyorsult életmódú világban. Ezt fejezzük ki a jutalmazáskor átnyújtott arany nyaklánccal, hiszen olyan időtálló értéket tulajdonítunk magának az aranynak is, mint amilyen megbízható tudást és teljesítményt nyújtottak a most jutalmazásra váró diákok – fogalmazott az igazgató.

Az aranyláncot az idei tanévben kiemelkedő munkájáért Soós Gergő akaszthatta a nyakába. Az iskolában végzett közösségi munkájukért elismerő oklevelet és jutalmat vehetett át Bányai Anita, Hajdú Anna Szabina, Gúti Hajnalka, Rostás András, Szilágyi Máté és Csikós Gyula.

Az eseményen kiemelték az év kiváló versenyzőit is. Mint kiderült, a békéscsabai repülőtéren szervezett Honvédelmi haditorna elnevezésű versenyen a katonai szolgálat és a rendvédelmi munka területéhez kapcsolódó feladatokat kellett végrehajtani a versenyre nevezett csapatok tagjainak. Az iskolát Csikós Gyula, Kurta Béla, Rostás András és Szilágyi Máté képviselte, dobogós helyeket megszerezve.

Dicsérő oklevelet kapott lelkes sportmunkájáért Nagy Krisztián, Bóka Dániel, valamint több sportágban végzett lelkes, aktív és eredményes munkájáért emlékplakettet vihetett haza Zsilka Zoé. Aktív és eredményes sportmunkájáért a ballagási ünnepségen kiemelték továbbá Csikós Virág, Szilágyi Zita, Rostás András, Szilágyi Máté, Kurta Béla, Csikós Gyula és Irházi Csaba nevét is.

Az intézmény tantestülete úgy döntött, hogy az idén két tanuló is kiérdemelte a Jó tanuló, jó sportoló kupát, hiszen ebben a tanévben nem volt olyan sportverseny, ahol kiemelkedő teljesítményükkel, versenyek közben nyújtott sportszerű magatartásukkal ne vívták volna ki társaik és tanáraik elismerését. Idén Csikós Gyula és Irházi Csaba lettek a most ballagók között a legsportosabb jó tanulók.

A búcsúztatás egy új elismerés átadásával zárult. A Gyulavári Részönkormányzat által alapított, pénzjutalommal járó Excussum díjat kiemelkedő munkájáért elsőként Soós Gergő érdemelte ki. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)