Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pillanatképek a gyulai könyvtár életéből

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. június 15. 11:00
Pillanatképek a gyulai könyvtár életéből
Kiállítás nyílt a 180 éves városi bibliotéka történetéről
____Eredeti-kt_kiall_tp_2.jpg

Kiállítás a gyulai könyvtárban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban új kiállítás nyílt Pillanatképek a könyvtár történetből címmel. A tárlat kiemeli a könyvtár vezetőit, fontos és érdekes eseményeit az intézmény 180 éves történelméből. A kiállításról annak összeállítója, Nagy Éva beszélt lapunknak.

– A tárlat leginkább szakmai szemmel figyelemre méltó, de számos érdekességgel szolgál. Például Némedi Endre időszakában rengeteg fiók- és letéti könyvtár volt, ekkor teljesedett ki a nemzetiségi báziskönyvtár. Teljesen máshogy volt még elrendezve minden, lent volt a folyóirat-olvasó, fent volt a kölcsönzés, könyvárusítás is folyt. Krasznahorkai Géza új szolgáltatásokat hozott be, valamint visszahozta a Mogyoróssy-adományt. Neki köszönhetjük, hogy megteremtette a számítógépes szolgáltatások alapjait, átalakította az épületen belüli szolgáltatásokat is, az ő idejében alakult ki a könyvtár mai képe – mondta Nagy Éva.

Napjaink könyvtári életbe is kaphatunk egy rövid betekintést, most töltik meg tartalommal azt a vázat, amit Krasznahorkai Géza lerakott. Olvasásfejlesztő mozgalom van, visszajöttek a diafilmek, voltak nagy hatású kiállításaink, elindult az Ifjúsági Kultúra Kávéház, a könyvtár már az összes számottevő közösségi portálon megtalálható.

Az érdeklődők június végéig tekinthetik meg a tárlatot a bibliotéka földszintjén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)