Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint húszan lettek magyar állampolgárok Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • K. M. • HÍREK • 2016. április 28. 19:00
Több mint húszan lettek magyar állampolgárok Gyulán
Aradi, temesvári, köröskisjenői és szilágynagyfalui lakosok is állampolgársági esküt tettek a fürdővárosban
A gyulai polgármesteri hivatal dísztermében szerda délelőtt aradi, temesvári, köröskisjenői, szilágynagyfalui és más romániai környékbeli települések lakói ünnepélyes keretek között letették magyar állampolgársági esküjüket.
____Eredeti-GYHRCSD_017.JPG

Az új állampolgároknak Görgényi Ernő polgármester gratulált 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az állampolgárságot igénylőket a gyulai polgármester köszöntötte. Görgényi Ernő elmondta, örül annak, hogy a gyulai polgármesteri hivatalt választották az eskü letétel helyszínének. Számukra és mindenki számára ez a nap ünnep, ami sajnos nem volt mindig így. A polgármester hangsúlyozta, hogy az esküt letevők az eskütétel után már európai jogokat szereznek, és arra bíztatta őket, hogy gyakorolják is azt.

A polgármester beszéde után Bálint Gergő elszavalta Wass Albert Üzenet haza című versét, majd mindenki átvehette a polgármestertől a honosítási okiratokat, amihez egy-egy fehér rózsa is járt. A magyar himnusz eléneklése után gyerekpezsgővel koccintottak a résztvevők miközben a Kormorán Ki szívét osztja szét énekszáma tette még hangulatosabbá az ünnepséget.

A nap folyamán Rusu Ada Júlia gyulai születésű, de köröskisjenői 3 éves kislány lett a legfiatalabb magyar állampolgár. Édesanyja, Andrea, aki szintén aznap kapta meg az állampolgárságot, elmondta, hogy nagyon jó érzés hivatalosan is magyarnak lenni, élni fognak az adott jogokkal, és köszönik, hogy végre ehhez az országhoz tartozhatnak.

Sala Erzsébet Katalin 56 éves nyugdíjas édesanyjának első unokatestvére a II. világháború óta Kétegyházán lakik, és a jövőben ő maga is szeretne odaköltözni, hogy közelebb legyen a rokonokhoz.

Márkus János és felesége, Emese Szilágynagyfaluból szintén szerda délelőtt kapta meg a magyar állampolgárságot. Ők elmondták, hogy bár nem terveznek költözni, örülnek a magyar állam által nyújtott lehetőségnek, főleg, hogy fiuk, Dávid, aki a gyulai egészségügynél dolgozik, már 10 éve helyi lakos.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)