Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új, műfüves pályán focizhatnak a lila iskolások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. április 07. 18:00
Új, műfüves pályán focizhatnak a lila iskolások
Dr. Görgényi Ernő: lényeges, hogy az ifjú nemzedékek megismerjék a sport örömét
Vadonatúj műfüves futballpályával gazdagodott a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményének udvara. Az április 7-én megtartott átadáson jelen volt többek között Őze Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség grassrootsmenedzsere és Szpisják Zsolt megyei vezető, valamint Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző, Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, dr. Görgényi Ernő polgármester és Petróczki Zoltán, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója is.
____Eredeti-GYHRCSD_034.JPG

Az új műfüves pálya

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az esemény dr. Görgényi Ernő köszöntőjével indult, aki kiemelte, hogy a projekt több mint 26 millió forintból valósult meg, és abban a város mintegy 8 milliós önrészt vállalt.

– Ez a beruházás közösségi ügyeink legfontosabbjai közé tartozik – kezdte beszédét a polgármester. – Az oktatás és sport infrastruktúrafejlesztése fontos számunkra, ahogy minden, ami az utánpótlás-nevelés célját szolgálja, mert lényeges, hogy az ifjú nemzedékek megismerjék a sport örömét, és hogy mi lehetőséget biztosítsunk arra, hogy megszeressék a testmozgást – tette hozzá a városvezető.

Szpisják Zsolt, az MLSZ megyei vezetője

A polgármestert követően a jelenlévőkkel Szpisják Zsolt osztotta meg gondolatait, aki fontosnak tartotta elmondani, hogy jelen beruházás az MLSZ stratégiájával is összecseng, hiszen a szövetség jelen pillanatban leginkább a létesítményfejlesztésre, az utánpótlás-nevelésre és a helyi amatőr közösségek fejlesztésére fókuszál.

– A megyében eddig tíz fölött járunk a műfüves pályák átadásában, és reméljük, hogy ez a szám az új pályázati időszakban húszra növekszik, aztán még tovább – tette hozzá az MLSZ megyei vezetője.

Őze Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség grassrootsmenedzsere egy idézettel zárta a nap beszédeinek sorát. – Azt mondják, aki fát ültet, bízik a jövőben. Én azt mondom, aki labdarúgó pályát épít, a magyar labdarúgás jövőjében bízik.

Az iskola igazgatója, Szabadosné Bécsi Katalin lapunknak elmondta: a kezdetektől várnak az iskolában egy hasonló műfüves pályára, hiszen az intézményben kiemelt szerepet kap a sport, így különösen nagy öröm számukra, hogy végre birtokba vehetik a műfüves pályát, ahol testnevelésórák és délutáni tömegsport zajlik majd.

Az átadó ünnepség a lila iskolás lányok kangoobemutatójával, majd grassrootsprogramokkal folytatódott, aminek ügyességi és labdajátékokkal színesített feladatain hét iskola első korcsoportosai vettek részt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)