Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tabutéma a fotókon: a fogyatékkal élők hétköznapjait mutatja be a gyulai tárlat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2016. március 26. 11:00
Tabutéma a fotókon: a fogyatékkal élők hétköznapjait mutatja be a gyulai tárlat
Az Erkel Ferenc Művelődési Központban tizenkét fotós képeit állították ki
A fogyatékkal élők mindennapjait bemutató fotókiállítás nyílt március 25-én az Erkel Ferenc Művelődési Központ első emeletén. A Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületének védnökségével létrehozott tárlat ötletgazdája Veres István fotográfus volt.
____Eredeti-DSCN7603[1].jpg

A fotókiállítás megnyitója a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Márton Gábor, az egyesület elnöke megnyitóbeszédében felidézte: múlt év decemberben vetődött fel a gondolat, hogy meghívásos fotópályázatot hirdetnek. Mint kiemelte, a fogyatékkal élők is tevékeny tagjai a társadalomnak, erre szerették volna felhívni a figyelmet a tárlattal.

Képünkön (balról jobbra): Veres István és Márton Gábor

Veres István lapunkat elmondta: nem először nyúl kényes témához, a budapesti kéregetőkről készült fotósorozatát önálló kiállításon mutatta be. A szervező hozzátette: a fogyatékosság szintén tabutémának számít, kevesen mernek róla nyíltan beszélni.

Mint kifejtette, a kiírás nehéz feladat elé állította a pályázókat, a 120 meghívott fotósból mindössze tizenketten vállalkoztak arra, hogy megpróbálják megörökíteni a sérült emberek életét.  

– Ahhoz, hogy a megfelelő pillanatot rögzíteni tudják, a fotósoknak személyes kapcsolatba kellett kerülniük a fotóalanyukkal, a fogyatékkal élők ugyanis nem szeretik, ha lefotózzák őket – mesélte Veres István.

Mint mondta, mozgáskorlátozottként azt tapasztalta, hogy sorstársai nem hagyják el magukat, megpróbálnak ugyanúgy élni, mint bárki más. A kiállítás üzenete, hogy a fogyatékkal élőket úgy kell elfogadnunk, ahogy vannak – hangsúlyozta az ötletgazda.  

A pályázatra mezőberényi, békéscsabai és gyulai fotográfusok küldték el képeiket. Az április 15-ig látogatható tárlaton Pintér Zoltánné, Boldog Zsuzsanna, Pappné Kőszegi Ilona, Gazsó Jánosné, Baukó Pál, dr. Blahut Károly, Vágvölgyi Mihály, Dobai Péter, Hoffmanné Baranya Róza, Deák Balázs, Zolnai Györgyné és Horváth György fotói tekinthetők meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)